Cel Mai Bun Caramel Fara Zahar – Reteta De Post

Cum Faci Cel Mai Bun Caramel Fara Zahar

Astazi o sa te invat sa faci cea mai buna reteta de caramel fara zahar. Nu stiu cum sunt altii, dar eu sunt innebunita dupa caramel. Din pacate caramelul contine foarte mult zahar. Asa ca am tot incercat o gramada de variante sanatoase care sa-mi satisfaca papilele gustative. Si am ajuns la varianta asta care este exceptionala.

Se face si repede si poti sa o folosesti la orice. Poti face retete de prajituri, torturi, rulade, cu fructe sau pur si simplu sa o mananci asa goala.

Cel Mai Bun Caramel Fara Zahar de post
Cel Mai Bun Caramel Fara Zahar de post

Hai sa trecem la treaba si sa-ti spun cum sa faci acest delicios caramel fara zahar, vegan.

Ingrediente Reteta – Caramel Fara Zahar:

  • 150 g curmale fara samburi
  • 100 g lapte de cocos din conserva cu tot cu apa (adica amestecati bine partea grasa cu apa)
  • 1 lgt vanilie
  • 1/2 lgt scortisoara
  • 1 varf de lingurita de sare

Mod De Preparare Caramel Vegan:

  • Pentru inceput curatam curmalele de samburi daca este cazul.
  • Punem apoi curmalele intr-un bol si turnam peste ele apa calda pentru 15 – 20 min ca sa se inmoaie.
  • Cand curmalele s-au hidratat le scurgem de apa si le punem in bolul de la blender.
  • Turnam peste laptele de cocos din conserva, vanilia, scortisoara si praful de sare.
  • Daca vrei un caramel sarat poti sa pui mai multa sare. Blenduim toate ingredientele pana se face o pasta fina ca si caramelul.
  • Punem caramelul fara zahar intr-un bol si daca printr-o minune nu il mananci pe tot in ziua aia il poti pastra la frigider pentru cateva zile. Dar eu cred ca nu o sa reziste atat.
Citeste si:  Blat de Pizza Fara Gluten

Varianta asta de caramel fara zahar, de post sau vegan, cum vrei tu sa-i spui este de departe cea mai buna pe care eu am incercat-o pana acum. As fi tare bucuroasa daca incerci si tu reteta si imi scrii in comentarii cum ti s-a parut. Astept cu nerabdare parerea ta.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *