Cel Mai Bun Aluat Fara Gluten – Reteta Sanatoasa

Aluat Fara Gluten Pentru Placinte si Cornulete – Reteta

Cauți o rețetă sănătoasă pentru aluat fără gluten? Descoperă cea mai delicioasă și nutritivă rețetă de aluat fără gluten, perfectă pentru cei care doresc o alternativă sănătoasă și gustoasă. Acest aluat din orez și mei este ideal pentru plăcinte, cornulețe sau mini croissante.

Reteta pentru Cel mai Sănătos Aluat din Orez și Mei

Astazi facem reteta pentru cel mai bun aluat care nu contine deloc gluten. Este o reteta usoara insa cel mai important este ca poti face mai multe prajituri din el. Poti face placinta de dovleac, placinta cu cartofi dulci, placinta cu spanal, placinta cu praz dar si mini croissante si cornulete etc. Urmează pașii de mai jos pentru a crea un aluat sănătos și savuros.

Ingrediente

  • 100g făină de orez
  • 100g făină de mei
  • 200g apă calduta
  • 3 lg + 2 lgt ulei de cocos topit
  • 11 g tarate de psyllium
  • 1 lgt cu varf de drojdie uscata
  • 1 lgt de zahar sau zahar de curmale
  • 1 varf de lingurita de sare

Instrucțiuni – Cum facem reteta de aluat?

  • Intr-un bol punem taratele de psyllium, drojdia si zaharul. Amestecam si turnam apa calduta. Acoperim bolul si lasam la loc cald pentru 15-20 de minute.
  • Intr-un bol mai mic amestecam faina de orez cu faina de mei (eu am macinat boabele de orez si mei).
  • Dupa 20 de minute o sa vedem ca drojdia s-a activat. Adaugam sarea, jumatate din amestecul de faina si incepem sa framantam. Adaugam si cele 3 lg de ulei de cocos topit.
  • Framantam bine si mai adaugam 1-2 lg din faina. Avem grija sa ramana faina si pentru intins foile.
  • Cand am incorporat bine uleiul si faina acoperim din nou bolul si il lasam intr-un loc cald pentru 30 de minute.
  • Cand aluatul a crescut il impartim in 2 bucati egale.
  • Presaram putina faina pe masa de lucru si intindem prima foaie. Ungem foaia cu 1 lgt de ulei de cocos topit.
  • Intindem si cea de-a doua foaie si la fel o ungem cu cealalta lingurita de ulei de cocos topit.
  • Punem foile una peste alta si impaturim bine. Formam din nou o bila ca sa incorporam bine uleiul si aluatul este gata pentru placinte, mini croissante sau cornulete.
  • Acum putem sa impartim bila in doua pentru placinta sau sa intindem o singura foaie pentru cornulete sau mini croissante.
Citeste si:  Cel Mai Bun Aluat De Pizza Fara Gluten Cu Faina De Ovaz

Sfaturi și Trucuri

Din acest aluat fara gluten poti prepara cornulete, mini croissante, placinte delicioase si alte prajituri sanatoase.

Depozitare:

Aluatul poate fi păstrat la frigider pentru 2-3 zile sau congelat pentru utilizare ulterioară.

Consistența perfectă:

Dacă aluatul este prea lipicios, mai adaugă făină de orez până obții consistența dorită.

Beneficii ale Aluatului Fără Gluten
Sănătate digestivă:

Aluatul din faina de orez si mei este o optiune excelenta pentru persoanele cu intoleranta la gluten sau boala celiaca, deoarece elimina riscul de reactii adverse.

Faina de mei adauga un plus de proteine si minerale , cum ar fi magneziul si fosforul, esentiale pentru sanatatea oaselor si functionarea musculara.

Acest aluat este, de asemenea, mai putin alergenic si poate fi o alternativa sanatoasa pentru oricine doreste sa reduca consumul de gluten sau sa incerce retete mai nutritive.

Valori nutriționale:

Făina de orez și cea de mei sunt bogate în fibre, vitamine și minerale esențiale.

Versatilitate:

Potrivit pentru o varietate de preparate, de la plăcinte la cornulețe și mini croissante sănătoase. Poti vedea Reteta de cornulete cu ciocolata fara gluten si fara zahar aici.

Prepară acum cel mai sănătos aluat fără gluten din orez și mei și bucură-te de savoarea și beneficiile unui produs fără gluten, perfect pentru întreaga familie!

Nu uita sa dai like si sa lasi un comentariu mai jos daca iti este utila aceasta  reteta. Aboneaza-te la canalul nostru de gatit sanatos Gateste cu Meri You Tube, daca vrei sa fii la curent cu noutatile!

Citeste si:  Ferment Natural pentru aluat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *