Ceasuri de mana in functie de tinuta

Ceasuri de mana in functie de tinuta

Cum alegem ce ceasuri de mana purtam in functie de tinuta ? Cu totii stim ca ceasurile de mana se incadreaza in categoria celor mai populare accesorii pentru barbati. Fie ca il poarta sau nu, majoritatea barbatilor detin cel putin un ceas pe care si l-au achizitionat intr-un anumit moment sau pe care l-au primit din partea cuiva.

Astazi, ceasurile sunt purtate aproape exclusiv din ratiuni estetice. Daca pana la aparitia telefonului mobil ceasul de mana era vital pentru o viata sociala sanatoasa, astazi il purtam in primul rand ca accesoriu de baza la diverse tinute.

Cum iti alegi ceasul de mana
Totusi, ceasul de mana nu poate fi purtat la intamplare, fara sa se tina cont de anumite reguli. In functie de scopul ceasului si de ocazia cu care este purtat, acesta trebuie asortat intotdeauna la tinuta respectiva pentru a avea efectul scontat.

Ceasul de mana Cum iti alegi ceasul de mana
Iata cum poti sa iti alegi ceasul in functie de tinuta:

Cravata neagra/Cravata alba

Pentru evenimente formale, simplitatea este cheia. In trecut, era considerat nepoliticos ca ceasul sa iasa in evidenta atunci cand vine vorba despre un eveniment extrem de formal. Un ceas clasic, simplu, cu o curea din piele neagra, va inlatura toate posibilele obiectii din partea privirilor conservatoare.

Tinuta Business-Clasic

Cum iti alegi ceasul de mana
In cazul evenimentelor sau intalnirilor de la locul de munca, ceasul trebuie sa-si pastreze tonul neutru. Alege un ceas clasic cu bratara aurie sau argintie si fara prea multe complicatii. Un costum de culoare inchisa se potriveste cel mai bine cu un ceas clasic sau cu un ceas subacvatic cu o curea din piele.

Citeste si:  Cadouri pentru nou nascuti Juliana
Tinuta Business-Casual

Pentru un costum de culoare deschisa, fara cravata sau papion, cel mai bine se potriveste un ceas high-end cronograph sau un smart-watch.

Tinuta Casual

Daca un ceas are o curea metalica, este considerat din start mai putin formal decat ceasurile cu o curea din piele. O curea metalica se potriveste in general cel mai bine cu tinuta casual, in timp ce un ceas cu o curea de piele poate fi folosit in orice scop. Oricare dintre aceste doua tipuri de ceasuri de mana pot fi purtate cu o combinatie de tip blugi, camasa si cizme/pantofi. Cat despre ceasurile digitale, acestea ar trebui purtate doar in cadrul tinutelor casual sau sport.

Ceasuri de mana in functie de tinuta

Tinuta Sport
Pentru activitati care implica miscari fizice neprevazute, ceasurile clasice ar putea fi nepotrivite. Cureaua si cadranul ceasului pentru sport trebuie sa indeplineasca standarde superioare din punct de vedere al materialelor folosite care trebuie sa-ti permita sa te concentrezi doar pe activitatea ta fizica. Ceasuri de mana in functie de tinuta

In acest fel, nu te vei mai ingrijora ca sticla sau cureaua ceasului vor ceda subit in mijlocul activitatii tale.

Despre ceasuri de mana si cutii pentru ceasuri poti citi aici!Cutie pentru ceasuri de mana

Cutie pentru ceasuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *