Ceainic de portelan pentru ceai

Set de ceai cu ceainic de portelan pentru un ceai aromat

Ai nevoie de un ceainic de portelan sau o cana cu infuzor pentru a te bucura de aroma ceaiului, cu adevarat. Nu orice ceainic si nu orice cana este potrivita pentru ceai.

Pentru cei mai multi oameni, a face ceai inseamna a turna apa fierbinte intr-un ceainic cu frunze sau pliculete de ceai. Pentru mine, inseamna sa pun o anumita cantitate de frunze de ceai pentru a obtine aroma dorita intr-un ceainic in care am pus apa la o anumita temperatura.

Despre ceai verdeceai verde

Consumat in Asia de mii de ani, ceaiul verde este o bautura populara care s-a raspandit si in Europa. Este considerat o bautura sanatoasa, datorita continutului bogat de antioxidanti. Daca este preparat cum trebuie, ceaiul verde are un gust placut si te poti bucura si de proprietatile sale benefice.

Ceai verde amestecat cu arome

Desigur, pe piata, sunt multe tipuri de ceai verde. Multe dintre ele sunt amestecate cu arome, mai mult sau mai putin naturale. Cunoscatorii insa, prefera sa-si aleaga singuri ceaiul verde si nu au nevoie de arome pentru a se bautura preferata.

Fiecare ceai se prepara diferit, atat din punct de vedere al timpului de infuzare cat si a cantitatii si temperaturii apei fierte. Cine stie, cum sa prepare ceaiul, se paote bucura de o aroma deosebita in fiecare dimineata.

Citeste si:  Idei inspirate de cadouri pentru mire si mireasa

Ceaiul negru are nevoie de o temperatura mai ridicata

De exemplu, substantele aromatice din frunzele de ceai negru au nevoie de o temperatura mai ridicata. Infuzarea frunzelor de ceai verde se va face la o temperatura mai scazuta. Deasemenea, infuzarea ceaiului verde este mai scurta decat in cazul altor plante. Daca temperatura este mai inalta sau infuzarea dureaza mai mult se secreta mai mult tanin. Isi schimba gustul. Devine mai amar si mai intepator.

Set portelan tea for one cu trandafiri rosii

set de ceai verde

Culoarea inchisa a frunzelor de ceai neagru este data de gradul avansat de oxidare, process care poate dura intre 14 si 30 de zile. De aici si diferenta dintre continutul de cofeina dintr-o ceasca de ceai negru care este mai mare fata de cel din ceaiul verde. Totusi cofeina din ceaiul negru este undeva la jumatate fata de cea gasita intr-o ceasca de cafea obisnuita.

Foloseste un ceainic de portelan de calitate pentru a-ti prepara ceaiul!

Cand sunt la birou, folosesc o cana cu infuzor dar acasa prefer un set tea for one sau un ceainic de portelan mai mare daca am prieteni in vizita. Un ceainic de portelan in forma de para sau sferica este cel mai eficient prepararea ceaiului.

ceainic si cana cu infuzor, set de ceai verde

Set din portelan Tea for one cu ceainic, ceasca si farfurioara recomandat impreuna cu o cana de ceai cu infuzor metalic

Citeste si:  Camera bebelusului si idei pentru decor

Exista ceainice din sticla  sau din metal dar ca material, portelanul este cel mai eficient deaceea va recomandam ceainice de portelan pentru ca acestea retin  caldura foarte bine.

Ceainic de fonta

Ceainicele din metal arata bine, au un aspect rustic dar caldura radiaza in exterior prea repede si astfel calitatea infuzarii nu estea cea dorita.

 

O ceasca de portelan are de obicei 150ml si pentru patru persoane, de exemplu, e bine sa achizitionati un ceainic de 600ml. Este bine ca ceainicul sa fie plin cu apa pentru ca altfel temperatura scade mult mai repede iar rezultatul va fi diferit.

Astfel, pentru o singura persoana, folositi o cana cu infuzor sau un set de portelan Tea for one care include un ceainic de 250ml iar ceasca de sub el are o capacitate similara.

Ce modele de ceainc ar trebui sa alegi?

Aspectul este important insa forma este cea care trebuie sa te ajute sa iei o hotarare. Ceainicele plate sunt bune pentru un timp scurt de infuzare iar cele cilindrice nu sunt recomandabile.

Set de ceai cu tavita din portelan chinezesc.

Set de ceai cu cesti si ceainic plat cu toarta metalica pe suport de lemn decorat in rosu si negru.

Acest set de ceai din portelan chinezesc include patru cesti fara codita, decorate cu flori de cires. Cestile fara codita sunt preferate de asiatici.

Citeste si:  Oglinda in Feng Shui, remediu sau o problema

Noi, europenii, ne-am obisnuit cu cestile care au maner, considerand ca este mai sigur sa le tii cu degetele. In realitate, este mult mai usor sa tii in mana o ceasca de portelan fara codita.

Nu sunt mari. Din contra, sunt destul de micute pentru ca sunt folosite pentru ceai verde sau ceai negru. Ceaiul verde nu se bea in cantitati mari. Tocmai din acest motiv, cestile sunt destul de micute.

Cesti de ceai fara codita

Probabil, te intrebi cum poti tine in mana o ceasca de ceai fierbinte daca nu are codita?

Doua motive: In primul rand aceste cesti au fund sau perete duble astfel ca nu exista riscul sa te arzi.

In al doilea rand, ceaiul verde nu se bea firbinte din motivele enuntate la inceputul acestui articol. Daca apa este foarte fierbinte, se modifica si gustul ceaiului. Bautura va capata un gust amarui, astringent din cauza taninului secretat de frunze.

Pentru a comanda un ceainic de portelan , cani cu infuzor sau seturi de ceai din portelan, ne poti contacta la numarul de telefon: 0785232325. Tot la acest numaru de telefon, poti confirma stocul sau precomanda daca produsul dorit nu este momentan in stoc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *