Cea Mai Simpla Reteta De Medenele Cu Branza: Crocante, Aurii Si Delicioase

Cea Mai Simpla Reteta De Merdenele Cu Branza:
Crocante, Aurii Si Delicioase

Cine poate rezista unor merdenele proaspat scoase din cuptor, aurii si pline de branza cremoasa? Aceasta reteta de merdenele cu branza, este nu doar incredibil de gustoasa, ci si extrem de simplu de preparat. Cu doar cateva ingrediente de baza, vei obtine un preparat care cucereste orice masa, fie ca vorbim de un mic dejun delicios, o gustare rapida sau o surpriza pentru cei dragi.Hai sa-ti arat cum sa faci cele mai bune merdenele cu branza, care vor deveni cu siguranta preferatele familiei tale!

Ingrediente Merdenele Cu Branza:

  • 1 pachet 400 g foi fine de placinta (eu am folosit foi de la linco, cele de culoare lila vegane)
  • 370 g branza de vaci cu smantana (eu am folosit 2 cutii de 185 g de la covalact)
  • 200 g branza mai tare (eu am folosit branza de capra, poti sa folosesti ce branza preferi)
  • 100 g unt topit
  • 3 oua + 1 ou pentru uns deasupra
  • Sare dupa gust

Mod De Preparare Merdenele Cu Branza Crocante:

  • Lasam foile de palcinta sa se dezghete.
  • Intr-un bol punem branza si o sfaramitam cu o furculita. Adaugam branza de vaci cu smantana si amestecam bine. Punem si cele 3 oua si amestecam sa incorporam toate ingredientele. Adaugam sare dupa gust. Ai grija sa nu fie branza sarata.
  • Topim untul.
  • Cand foile sunt dezghetate luam prima foaie cu grija si o intindem pe masa de lucru. Cu o pensula ungem cu untul topit foaie pe alocuri. Nu trebuie sa punem mult unt. Peste prima foaie venim cu o alta foaie. O asezam bine si o ungem si pe aceasta cu putin unt.
  • Cu un feliator de pizza sau un cutit taiem un pic foile de placinta unse cu unt in 2 locuri sus si jos. O taietura cam de 7 cm. Cum e foaia de placinta, in partea de jos stanga lasam cam 20 cm si taiem 7 cm in sus si in partea dreapta lasam tot cam 20 cm si taiem 7 cm in sus. La fel procedam si in partea de sus a
    foii de placinta. Taiem exact unde am taiat in partea de jos tot 7 cm si sus. Trebuie sa facem un patrat ca sa formam merdeneaua.
  • Ca sa intelegi mai bine vizioneaza videoclipul.
  • Punem din umplutura vreo 2 linguri in prima parte unde am taiat. Indoim marginea un pic si impachetam partea de jos si apoi cea de sus. O sa se formeze un patrat.
  • Mai punem inca o data 2 linguri din compozitie si venim cu partea deja umpluta peste. Apoi mai impachetam inca o data, indoim din nou marginea si formam merdeneaua. Asa procedam cu toate foile pana le terminam. Mie mi-au iesit 7 merdenele. Ultimele doua foi mi s-au cam rupt si mi-a iesit una mai mica.
  • Punem merdenelele in tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu pensula cu oul ramas, pe care il batem cu putina sare.
Citeste si:  Lasagna Cu Vinete - Reteta De Post
Cum Coacem Merdenelele Cu Branza?

Coacem merdenelele cu branza in cuptorul preincalzit la 180 C pentru 30-40 de minute sau pana se rumenesc frumos pe ambele parti. Eu dupa 15-20 de minute le-am intors sa se rumeneasca si pe cealalta parte.

Crede-ma asta este cea mai simpla reteta de merdenele care iti garanteaza succesul in bucatarie. Daca iti doresti o reteta usoara, rapida si impresionant de gustoasa, aceste merdenele cu branza sunt raspunsul perfect. Textura crocanta a foilor de placinta, combinata cu umplutura cremoasa de branza, te va face sa
revii mereu la aceasta reteta.
Incearc-o astazi si vezi cat de simplu este sa aduci bucuria pe masa ta!

Nu uita sa impartasesti aceasta reteta cu prietenii tai – vor fi incantati sa descopere secretul merdenelelor perfecte!

Pofta buna!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *