Cea Mai Buna Ciorba De Legume, Acrita Cu Zeama De Varza

Cea Mai Buna Ciorba De Legume, Acrita Cu Zeama De Varza

Inainte sa-ti spun cum prepari cea mai buna ciorba de legume, trebuie sa te avertizez ca necesita mai mult timp, aproximativ 2-3 ore, cu tot cu curatat si tocat toate legumele. Acum depinde cat de repede te misti cu curatatul legumelor.

Poate te miri de ce atat de mult, dar eu iti spun din proprie experienta ca nu am mancat ciorba atat de buna si pe care sa poti sa o prepari rapid. Ma refer la ciorbe fara Delikat si alte prostii.

Secretul ciorbei de legume

Asta este o ciorba adevarata ca la bunica la tara. Secretul consta in zeama de varza. Daca nu ai zeama de varza iti sugerez sa faci rost si sa nu inlocuiesti cu bors sau zeama de lamaie pentru ca nu iti va iesi aceeasi ciorba delicioasa.

Ciorba asta de legume a fost testata pe foarte multi prieteni si crede-ma ca toti au fost extaziati. Ba chiar au spus ca e mai buna si decat ciorba de la bunica de la tara. Iti dai seama ca nu exista un compliment mai bun, facut pentru cineva care gateste cu dragoste.

Asa ca, daca vrei sa faci o ciorba de legume cu care sa-ti incanti familia si prietenii, sau pur si simplu ai chef de o ciorba adevarata, iti sugerez sa te inarmezi cu dragoste si rabdare.

Citeste si:  Fursecuri Cu Stafide Fara Zahar, Fara Gluten
Cea Mai Buna Ciorba De Legume, Acrita Cu Zeama De Varza
Cea Mai Buna Ciorba De Legume, Acrita Cu Zeama De Varza

Hai sa vezi mai intai de ce ingrediente ai nevoie.

Ingrediente pentru ciorba de legume acrita cu zeama de varza:

Oala pe care eu o folosesc este de 5L.

  • 3-4 morcovi medii
  • 1 radacina de patrunjel medie
  • 1 pastarnac mediu
  • 1 telina medie
  • 2-3 tije de apio (optional)
  • 2 cepe medii
  • 1-2 fire de praz
  • 1 ardei rosu mediu
  • 1 ardei verde mediu
  • 1 dovlecel mai mic
  • 50-100g de fasole galbena fideluta sau plata
  • 7-8 cartofi potiviti
  • 500g suc de rosii sau rosii decojite si pasate
  • 1-2 legaturi de leustean
  • 1/2 lgt de busuioc uscat
  • sare dupa gust
  • 3 lg de seminte de floarea soarelui macinate pe loc (dau o cremozitate deosebita ciorbei)
  • 1-2 lg ulei de masline sau ulei de floarea soarelui nerafinat
  • 250-300ml de zeama de varza. Atentie: cand ciorba este fierbinte nu iti dai seama cat de acra este, asa ca te sfatuiesc sa nu pui prea mult.

    Mod de preparare ciorba de legume acrita cu zeama de varza:

  • Umplem oala cu apa si o punem pe foc sa fiarba pana aproape sa dea in clocot.
  • Intre timp tocam morcovii, radacina de patrunjel, pastarnacul, telina si tijele de apio marunt. Eu dau pe razatoarea mare legumele si tijele de apio le toc marunt. Poti sa faci cum preferi.
  • Cand apa incepe sa fiarba punem legumele cu 1/2 lgt de sare si dam focul incet.
  • Lasam sa fiarba legumele pentru 15 minute ca sa-si lase din zeama lor.
  • Tocam marunt ceapa si firele de praz si dupa 15 minute la adaugam. Acum lasam sa fiarba pentru inca 15 minute.
  • Cartofii ii curatam de coaja, ii spalam bine si ii taiem bucatele cam de 2-3 cm.
  • Adaugam cartofii si ii lasam sa fiarba. Cand cartofii sunt aproape gata, punem semintele de floarea soarelui macinate pe loc si 1/2 lgt de busuioc uscat.
  • Acum adaugam si fasolea galbena. Eu am fasole galbena in congelator pusa de mine. Este putin oparita intai. Daca ai fasole proaspata o pui in acelasi timp cu cartofii ca sa fiarba bine.
  • Lasam legumele sa fiarba la foc mic.
  • Adaugam si dovlecelul si ardeiul tocat marunt si lasam sa fiarba totul pana cand cartofii aproape ca se sfarama. Asta o sa dea o consistenta deosebita ciorbei. La fel si semintele de floarea soarelui macinate.
  • Daca folosesti ulei de floarea soarelui nerafinat acum este momentul sa-l adaugi.
  • Cand legumele sunt fierte, adaugam sucul de rosii sau rosiile decojite si pasate si lasam sa mai fiarba totul la foc mic pentru inca 15 minute.
  • Adaugam si zeama de varza si mai lasam ciorba sa fiarba inca 10-15 minute.
  • La final adaugam leustean din belsug si uleiul de masline, dupa ce stingem focul.
  • Daca mai trebuie sare, adaugi la final. Acum depinde de cat de sarata este zeama de varza.
Citeste si:  Omleta Vegana din Seminte de Dovleac
Aboneaza-te la canalul nostru de retete culinare!

Cand o sa incerci aceasta ciorba de legume, pur si simplu o sa iti faci timp sa o prepari. Are o consistenta deosebita si un gust divin.

Este altceva fata de ciorba de la restaurant. Legumele fierb incet la foc mic si isi lasa din zeama lor. Asta da ciorbei acea consistenta deosebita.

Iti doresc pofta buna si astept sa incerci si tu ca sa te bucuri de un gust extraordinar.

Astept sa-mi spui in comentarii daca am exagerat cu ceva. O sa vezi ca nu si ca intr-adevar ciorba asta este pur si simplu delicioasa.

Nu uita sa dai like si sa te abonezi la canalul de you tube pentru a vedea si alte retete sanatoase!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *