Ce trebuie sa stii inainte de a avea un copilCe trebuie sa stii inainte de a avea un copil

Sosirea pe lume a primului copil este poate cel mai important si frumos moment din viata oricui, fiind un moment special atat pentru mama, cat si pentru tata. Chiar daca nasterea copilului va fi responsabilitatea mamei, tatal nu este nici el lipsit de responsabilitati. Inainte de a avea un copil, atat viitoarea mama, cat si viitorul tata trebuie sa stie ce presupune acest lucru pentru a fi pregatiti pentru aceasta noua responsabilitate.

a avea un copil
Sanatate
Inainte de a concepe copilul, este indicat ca ambii parteneri sa fie siguri ca sunt perfect sanatosi.
Este foarte important ca ambii viitori parinti sa realizeze un set complet de analize, inainte de conceperea copilului. Analizele detaliate pot spune cu exactitate daca partenerii sunt compatibili din punct de vedere genetic, astfel incat copilul sa se nasca sanatos.


Dinti mai albi
De asemenea, este recomandat ca mamica sa consulte un stomatolog inainte de a ramane insarcinata, deoarece, in timpul sarcinii, cantitatea de calciu din corpul mamei scade foarte mult, iar dantura ei poate avea de suferit. Daca deja prezinti probleme minore la nivelul dintilor, acestea se pot agrava odata cu sarcina.
Este bine de stiut ca in timpul sarcinii, mama trebuie sa se fereasca de medicamentele puternice, precum antibioticele si de interventiile chirurgicale.
Este ideal ca mamica sa aiba o asigurare medicala care sa avopere atat consultatiile din timpul sarcinii, cat si nasterea bebelusului, aceste interventii medicale fiind destul de costisitoare.
Obiceiurile si micile placeri

Citeste si:  Ce deodorante de corp folosim?

Fumatul este daunator
Alcoolul si fumatul sunt doar doua exemple de obiceiuri nocive atat pentru corpul nostru, cat si pentru copil. Specialistii recomanda ca atat viitoarea mamica, cat si viitorul tata sa renunte sau cel putin sa diminueze consumul de tutun si acool inainte de conceperea copilului.

Cana de cafea cadouri de valentine's day

Substantele nocive continute de acestea raman in sangele parintilor pentru o perioada lunga de timp si vor fi transmise si fatului in timpul conceperii. In timpul sarcinii, consumul de alcool si tutun este interzis mamicilor.
Cafeaua in exces poate si ea sa dauneze sarcinii, insa consumata cu precautie, poate functiona ca si antioxidant natural.

gravida a avea un copil
De asemenea, este recomandat ca mamica sa fie atenta la alimentatie, sa consume cat mai multe fructe si legume si cat mai putine alimente sarate sau dulci.fructe si legume

 

Pentru ca nasterea copilului sa decurga fara probleme, este important ca viitorii parinti sa aiba grija de sanatatea lor si sa constientizeze responsabilitatea vietii pe care o vor aduce pe lume.

rama ecografie bebelusi

Rama pentru prima ecografie a bebelusului


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *