Ce inseamna cand visezi ca iti cad dintii?

Cand iti cad dintii in vis – semnificatie si interpretare

Ai visat ca ti-a cazut un dinte si te-ai trezit cu o stare emotionala neplacuta? Nu trebuie sa iti faci griji! Ce inseamna cand visezi ca iti cad dintii? Ti-am pregatit mai jos cateva situatii care pot influenta modul in care visam noaptea.

10 interpretari si posibile cauze pentru pentru vise in care iti cad dintii

  • Pierdere personala
  • Stres
  • Anxietate si frica
  • Schimbari in viata
  • Depresie
  • Gelozie
  • Cand altcineva isi pierde dintii in vis
  • Scrisnitul dintilor
  • Dinti spart
  • Cand iti cresc dinti noi

Ce inseamna cand visezi ca iti cad dintii?

Semnificatia visului este intotdeauna personala si subiectiva insa exista intotdeauna simboluri si semnificatii care ne pot pot ajuta sa gasim cea mai potrivita interpretare.

In general, se spune ca atunci cand visezi ca ti-ai pierdut un dinte auzi de moartea cuiva. Daca dintele nu te-a durut in vis, inseamna ca nu este cineva apropiat sau nu te afecteaza atat de  mult vestea.

De ce visam ca ne cad dintii?

Daca poti gasi interpretarea corecta a visului tau, asta te poate ajuta sa ai atitudinea corecta, sa ai o stare emotionala buna si sa stii ce sa faci in cazul in care visul tau este un avertisment. Iata cateva cauze carora trebuie sa le acorzi atentie in cazul in care ai visat ca iti cad dintii.

Citeste si:  De ce medicii nu recomanda regimul vegan?
1. Pierdere personala

Se spune ca atunci cand visezi ca iti cade un dinte, pierzi pe cineva drag sau auzi de moartea cuiva. Poate fi vorba de moartea unei persoane apropiate sau nu. Daca te doare, moare cineva apropiat daca nu, afli de moartea cuiva care te afecteaza mai putin sau deloc.

Cand visezi ca iti cade un dinte, poate deasemenea, sa insemne si despartirea sau pierderea mariajului, daca putem spune asa. Poate insemna si pierderea slujbei sau pierderea casei, a caminului.

2. Stresul

Stresul poate afecta cum visam si ce visam. Daca esti afectat/a de stres, poti ajunge uneori sa visezi ca iti cad dintii. Nu lasa stresul sa iti controleze viata!
Daca permiti stresului sa te afecteze pe o perioada mai indelungata, acesta se poate transforma in anxietate.

3. Anxietatea

Frica si anxietatea pot crea probleme serioase. Anxietatea poate sa iti afecteze viata si visele. Daca iti faci griji tot timpul, poti visa ca iti cad dintii.
Poti visa ca iti cad dintii si daca ai stari de frica.

Teama ca spui ceva gresit poate fi si ea o cauza. Ai o intalnire importanta, un eveniment sau un exament? Teama de a nu spune vreun cuvant gresit poate sa iti produca astfel de vise.

Ce inseamna cand visezi ca iti cad dintii?
Ce inseamna cand visezi ca iti cad dintii?
4. Schimbarile majore

Schimbarile majore in viata, precum mutarea, schimbarea locului de munca, casatoria, aparitia copiilor pot crea stres si anxietate.

Citeste si:  Cum evitam imbatranirea prematura?

Toate aceste schimbari care ne afecteaza sunt reflectate in visele din timpul noptii.

5. Depresia

Sentimentele negative, sentimentele de vinovatie, lipsa sperantei, singuratatea, pastrate pe termen lung pot crea depresie. Depresia este una dintre cauzele viselor neplacute.

6. Gelozia

Esti o persoana geloasa? Daca esti gelos sau geloasa poti avea vise in care iti cad sau iti pierzi dintii.

7. Cand visezi ca altcuiva ii cad dintii

Nu este obligatoriu sa visezi ca iti cade tie un dinte sau mai multi. Poti visa ca altcineva isi pierde dintii. Cand visezi ca altii isi pierd dintii, asta inseamna sentimente negative fata de sau in legatura cu acele persoane.

8. Dinti care se sparg

Daca ti s-a spart vreun dinte in realitate, este posibil sa visezi despre asta, uneori. Este un eveniment neplacut care poate crea frica, stres si sentimente negative.

9. Cand visezi ca iti creste un alt dinte

Pentru copii si adolescenti este normal sa viseze ca le creste un dinte. Poate fi valabil si in viata reala. Este posibil sa aibe vise in care le creste unul sau mai multi dinti. Este normal.

Unele persoane isi scrasnesc dintii in timpul somnului ceea ce ce poate produce vise despre dinti.

10. Sanatate precara

Starea sanatatii poate influenta ce si cum visam noaptea. Daca nu ai o sanatate prea buna, asta iti poate afecta calitatea somnului si visele. Poti visa ca iti cad dintii.

Citeste si:  Beneficiile Uleiului de Cocos

Poate fi vorba de starea ta de sanantate sau cea a cuiva din familia ta. Atunci cand iti faci griji in legatura cu starea de sanatate, poti avea vise in  care iti cade un dinte sau mai multi.

Este normal ca din cand in cand sa visam ca ne cade un dinte. Nu este insa normal daca astfel de vise si cosmaruri apar frecvent. Este cazul sa apelezi la ajutor profesional in cazul in care visezi foarte des ca iti cad dintii. Poate avea legatura cu stresul, anxietatea si starea de sanatate fizica.

Nu trebuie sa iti faci griji daca ai visat ca iti pierzi dintii chiar daca visul in sine poate sa para foarte reala si sa te afecteze emotional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *