Ce indatoriri au nasii de cununie la nunta?

Ce indatoriri au nasii de cununie la nunta?

Ce indatoriri au nasii de cununie la nunta, conform traditiei la romani? Ce ar trebui sa stie cuplurile care au fost invitate sa devina parintii spirituali ai mirilor, pentru prima data?

Cum sa arati cel mai bine la sedinta foto de nunta
Sunt o multime de tranditii de nunta la romani care se pastreaza si astazi. Obiceiurile din ziua nuntii difera putin de la o zona la alta, insa cele mai multe dintre traditii sunt comune. Cererea in casatorie, alegerea nasilor de cununie, obligatiile nasilor la nunta, sunt doar cateva dintre traditiile care sunt respectate cu sfintenie la romani.
Rolul nasilor de cununie, ca parinti spirituali este unul foarte important. Acestia au sarcina de a calauzi pasii tinerilor casatoriti pe noul drum, ales impreuna.

Cei care au mai cununat miri inainte, stiu de indatoririle si obligatiile nasilor la nunta. Partea lor in indeplinirea sarcinilor la biserica si la receptia propriu-zisa, este esentiala. Nasul se ocupa de biserica si lautari. El achita cheltuielile legate de biserica si muzica la nunta.

Nasii vor lua mireasa de acasa impreuna cu mirele si familia lui. Nasa are cele mai multe sarcini de indeplinit fie ca vorbim de nunta, fie ca vorbim de botez. Rolul ei este foarte important pentru ca participa la pregatirea sau gatitul miresei.

Nasa de cununie o ajuta pe mireasa sa aleaga rochia. Ea este cea care cumpara voalul, coronita si turta miresei. Conform traditiei tot nasa cumpara basmaua si oglinda pe care o ofera cadou miresei.

Citeste si:  Cadouri de nunta inspirate care fac diferenta

cadouri pentru femeia cocheta
Aceste doua accesorii de nunta sunt foarte importante, spre dimineata. Nasa ii pune miresei basmaua pe cap si ii ofera oglinda. Basmaua inseamna ca a intrat in randul nevesetlor si se uita in oglinda sa vada cum ii sta in noua postura de nevasta. La o saptamana dupa nunta, preotul ii cheama pe proaspetii insuratei din nou, la biserica. Nasii trebuie sa raspunda acestei invitatii si sa insoteasca mirii in fata altarului, impreuna cu lumanarile de la slujba de cununie.

Se obisnuieste sa se ofere cadouri de la miri pentru nasi dar si invers, cadouri de la nasi pentru miri.

Ce cadouri ofera nasii mirilor?

Optiunile de cadouri pentru finii de cununie sunt foarte multe si fac obiectul unui alt articol.

Oglinda pliabila din antimoniu.

Daca stii ce indatoriri au nasii de cununie la nunta iar noi am ”scapt” vreuna”, lasa-ne un comentariu mai jos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *