Cartofi Copti Cu Ghimbir Si Turmeric
Astazi facem o mancare putin mai exotica dar delicioasa, o reteta cu cartofi cu ghimbir si turmeric la cuptor. Este rapida si usor de facut, mai ales cand ai chef de ceva gustos si iti este foame foarte tare.
Ingrediente – Reteta cu Cartofi cu ghimbir la cuptor
Pentru aceasta reteta, ai nevoie de urmatoarele ingrediente pe care cu siguranta le gasesti in orice bucatarie:
- 7- 8 cartofi de marime medie
- 5-6 cm radacina de ghimbir proaspat stoarsa
- o jumatate de lingurita de turmeric
- 3-4 linguri de ulei de masline
- o jumatate de lingurita de rozmarin uscat
- un varf de lingurita de boia dulce
- 2-3 catei de usturoi zdrobiti (optional)
- sare dupa gust
Eu iubesc ghimbirul, asa ca pun mai mult. Daca il gasesti cam ”picant” poti sa pui mai putin.
Cum facem reteta?
Mai intai, taiem cartofii felii sau cubulete, cum preferi. Eu le-am taiat felii mai grosute (wedges) pentru ca imi plac mai mult. Punem cartofii la abur sau la fiert pentru 10 minute sau pana intra furculita in putin in ei.
Cum coacem cartofii cu ghimbir si turmeric?
Cuptorul trebuie sa fie preincalzit la 200 de grade Celsius.
Intr-un bol mai mic amestecam toate ingredientele.
Punem cartofii storsi bine intr-o tava cu hartie de copt si ii ungem pe fiecare cu o pensula. II punem in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 20–25 de minute sau pana cand cartofii sunt rumeniti pe toate partile.
II transferam pe o farfurie si ii servim cu ce dorim.
Aboneaza-te la canalul de Retete Delicios si sanatos!
Nu uita sa te abonezi la canalul nostru de retete Delicios si Sanatos!
Lasa un comentariu mai jos si spune-ne cum au iesit cartofii cu ghimbir si turmeric la cuptor!
eJuliana.ro - Magazin de cadouri
Cadouri de Botez şi Nunta | Magazin online, Bucureşti
Vezi produse în magazin