Cui oferim cadouri romanesti

Cui putem oferi cadouri romanesti traditionale?

Obiceiul de a face cadouri romanesti traditidionale este unul cat se poate de caracteristic poporului roman. De-a lungul secolelor, numerosi calatori occidentali au tinut sa sublinieze caracterul deosebit de ospitalier al romanilor din cele trei mai regiuni ale Romaniei.

Chiar daca modernitatea a influentat si valorile autohtone, inca se mai ofera cadouri traditionale prin care se pastreaza vechile cutume intacte si care le reamintesc celorlalti frumusetea de a darui tipic romaneasca.

Cadouri romanesti traditionale
Totusi, fiind vorba despre un gen de cadouri foarte diferit de cele obisnuite, exista sanse ca nu toate persoanele pe care le cunoastem sa se bucure la primirea unui astfel de cadou. Pentru a avea un efect cat mai puternic, cadourile traditionale pot fi oferite urmatoarelor categorii de persoane:

Cadouri romanesti traditionale
1. Strainilor care ne viziteaza sau pe care ii vizitam
Atunci cand primim in vizita o persoana din alta tara, primul lucru pe care trebuie sa-l facem este sa-i oferim un cadou de “bun venit”. Acest lucru nu o spunem doar noi, o spune insasi traditia romaneasca despre care am amintit si in randurile de mai sus. La fel putem proceda si atunci cand suntem noi in postura de musafiri intr-o tara straina.

Cadouri traditionale romanesti tesaturi
2. Persoanelor de la oras
Putine persoane care au crescut la oras au avut ocazia sa petreaca mult timp la sat si sa se bucure de valorile extrem de bine conservate ale taranului roman. Tocmai din acest motiv, la foarte multi oraseni intalnim o adevarata pasiune fata de produsele traditionale romanesti si fata de tot ceea ce inseamna datina autohtona. O persoana care a locuit toata viata la oras va stii cu siguranta sa aprecieze un cadou traditional romanesc.

Citeste si:  Usturoiul - remediu natural care lupta contra imbatranirii

Cadouri traditionale romanesti
3. Persoanelor patriote din anturaj
Cu totii avem cel putin un roman patriot in anturaj care se identifica total cu valorile tarii si cu radacinile lui. Pentru acestia, nu exista niciun cadou mai potrivit decat unul care consta in obiecte sau accesorii traditionale romanesti.

Linguri de lemn sculptate Cadouri traditionale romanesti
Desigur, pe langa aceste trei categorii mari de persoane carora le putem oferi un cadou traditional, mai putem gasi si alti oameni carora li s-ar potrivi acest tip de cadou. In cazul in care te-ai decis ca vrei sa-i oferi cuiva un astfel de cadou, pe site-ul nostru vei gasi si cele mai bune idei de cadouri traditionale romanesti care sa te inspire.

Cadouri romanesti traditionale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *