Cadouri pentru ziua de nastere

Felicitari, tort si cadouri pentru ziua de nastere

Idei inspirate si recomandari de cadouri pentru ziua de nastere recomandate din colectiile Juliana. Sarbatorirea zilei de nastere este un obicei care exista in multe culturi, de mii de ani.

Ziua de nastere este o zi de bucurie pentru cei majoritatea oamenilor pentru ca este o zi speciala. Copiii, in special, abia asteapta sa vina ziua lor de nastere sau ziua de nume pentru a primi cadouri de la parinti si bunici.
Desi unii dintre adulti nu se bucura ca vine ziua de nastere pentru ca asta inseamna ca imbatranesc, altii vad in ziua de nastere un moment important in viata care trebuie marcat printr-o sarbatorire speciala.Cadouri pentru ziua de nastere, cadourisurpriza de la Juliana
Se obisnuieste sa se ofere cadouri pentru ziua de nastere pentru ca aceasta este importanta atat pentru cei sarbatoriti cat si pentru familie si prieteni.Unii dintre iubitorii de animale de casa sarbatoresc chiar si ziua de nastere a catelusului sau a pisicutei lor.
In lume, exista traditii unice pentru sarbatorirea zilei de nastere, specifice fiecarei culturi.
Ziua de nume este sarbatorita intr-o anumita zi, o data pe an si sunt considerate la fel de importante ca si ziua de nastere pentru ca si cu aceasta ocazie se ofera cadouri si se organizeaza petreceri.

Felicitari pentru ziua de nastere

Felicitarea de ziua de nastere pare a fi foarte veche.In Egiptul antic si in China antica se pare ca deja existau astfel de felicitari.Trimiterea unei felicitari celui care implinea o varsta a inceput insa in anii 1800, in Anglia.Un imigrant din Germania, pe nume Louis Prang, a dus traditia trimiterii de felicitari pentru ziua de nastere in America.De atunci felicitarea de ziua de nastere pe care se scria un mesaj si o urare pentru sarbatorit/a, a devenit foarte importanta.Felicitarile sunt foarte populare si se ofera si cu ocazia sarbatorilor de Craciun si de Pasti.O felicitare de Craciun se trimite de obicei prietenilor, familiei sau colegilor de serviciu.

Cadouri ziua de nastere, cadouri pentru oameni mai buni

Cadouri pentru ziua de nastere

La petrecerea de ziua de nastere se ofera cadouri sarbatoritei/lui. Daca esti invitat la petrecerea de ziua de nastere a unui prieten, coleg sau cunostinta trebuie sa aduci un cadou chiar daca de cele mai multe ori gazda iti ”subliniaza” sa nu faci asta. Cu totii ne bucuram cand primim cadouri de ziua de nastere. Pentru cei mici, aceste cadouri de ziua de nastere sunt un motiv de bucurie in plus, pe langa atentia care li se da cu aceasta ocazie. Pentru adultii care nu se bucura ca ”imbatranesc”,  cadoul de ziua de nastere este un cadou de consolare in acelasi timp. Astfel un cadou pentru ziua de nastere este un fel de a spune: ”Nu-i nimic, ai toata viata inainte, bucura-te de fiecare moment pentru ca este important!”

Cadouri pentru iubit, Cadouri pentru barbati, cadouri pentru ziua de nastere

Tort pentru ziua de nastere

Sa ai un tort pentru ziua de nastere este un obicei foarte important in multe culturi.Traditia tortului pentru ziua de nastere provine tot de la grecii antici de Anul Nou. Se manca tort in onoarea zeitei Lunii.In evul mediu, in Germania se oferea tort cu ocazia Craciunului iar mai tarziu tortul a devenit foarte important la petrecerea de ziua de nastere. Tortul de ziua de nastere este important mai ales pentru momentul cand vor sufla in lumanarile de tort care trebuie sa fie in numar egal cu varsta implinita.

Cadouri pentru mama, cadouri pentru ziua de nastere

Lumanari pentru tort.

Traditia de pune lumanari pe tortul de ziua de nastere are originea la grecii antici care venerau si pe zeita Lunii. Lumanarile, prin lumina lor, erau forma de comunicare cu zeii si faceau tortul sa lumineze ca Luna.
Si astazi oamenii aprind lumanari de tort si isi pun o dorinta inainte de a sufla in ele.
Unii folosesc un numar de lumanari de tort egal cu varsta celui sarbatorit, altii prefera o lumanare sau doua care au forma cifrei cifrelor reprezentand varsta implinita.

tort-ziua-nastere

Sumar
Cadouri pentru ziua de nastere
Nume Articol
Cadouri pentru ziua de nastere
Descriere
Idei inspirate si recomandari de cadouri pentru ziua de nastere recomandate din colectiile Juliana. Sarbatorirea zilei de nastere este un obicei care exista in multe culturi, de mii de ani.
Autor
Publicat de
Juliana
Logo
Citeste si:  Esarfa din matase - un accesoriu mereu la moda

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *