Cadouri de Mos Nicolae, obiceiuri si datini de mos Nicolae

Obiceiuri si cadouri de Mos Nicolae de la Juliana

Obiceiul de a oferi cadouri de Mos Nicolae este unul foarte vechi si se pastreaza si astazi. Noi am intrat deja in spiritul sarbatorilor si suntem nerabdatori sa oferim si sa primim cadouri de Mos Nicolae. Aceasta sarbatoare este asteptata de copii mai ales, care sunt foarte cuminti in perioada sarbatorilor pentru a primi cadouri cat mai frumoase. Totusi, ce obiceiuri se urmeaza de Sfantul Nicolae si ce cadouri le poti oferi copiilor sau persoanelor ce isi serbeaza ziua onomastica?

Ornamente de craciun si cadouri Juliana

Obiceiuri si legende

Mos Nicolae e un personaj mitic ce aduce cadouri si dulciuri copiilor in ajunul sarbatorii de Sfantul Nicolae, in seara zilei de 5 decembrie. Mos Nicolae seamana cu Mos Craciun, pentru ca ofera cadouri si dulciuri copiilor. Totusi exista si cateva diferente intre cei doi batrani care le fac daruri si cadouri celor mici.

cadouri copii mos nicolae,cadou mos nicolae
Se spune ca Mos Nicolae vine in casele copiilor pe un cal alb, in timp ce Mos Craciun vine pe sanie, alaturi de reni si ajutoarele lui de nadejde, spiridusii. In plus, pentru a primi cadouri si daruri de Mos Nicolae, copiii trebuie sa isi lustruiasca si sa isi curete ghetutele cu care se incalta in mod normal, pentru ca acolo lasa Mos Nicolae cadourile. Mos Craciun va aseza mereu cadourile sub bradul impodobit.
cadouri copii mos nicolae,cadou mos nicolae
Daca Mos Craciun le ofera cadouri copiilor mereu, Mos Nicolae le poate oferi copiilor obraznici si neascultatori o nuielusa pe care sa o puna in ghetute, in locul dulciurilor si a cadourilor. Mos Nicolae nu aduce cadouri atat de mari si impresionante, iar de cele mai multe ori copiii primesc fructe specifice sezonului de iarna si multe dulciuri.

Citeste si:  Dorja si clopotelul tibetan

Cadouri pentru ziua de nastere

Cadouri de Mos Nicolae

Mai multe categorii de persoane pot primi cadouri de Mos Nicolae. Printre ele se numara: copiii, cei ce ii poarta numele Sfantului Nicolae si cuplurile care obisnuiesc sa isi ofere cadouri cu fiecare ocazie, indiferent de cat de mica ar fi ea.

Cadouri pentru fiecare luna a anuluiPentru copii cadourile sunt foarte usor de facut. Ei isi doresc de cele mai multe ori jucarii, papusi sau masinute si multe dulciuri. Uneori parintii ii ajuta sa trimita scrisori lui Mos Nicolae pentru a sti exact ce sa le ofere.Cadouri pentru ea

Cuplurile isi ofera cadouri dragute, specifice indragostitilor, seturi de cani cu mesaje, dar si dulciuri de care se bucura ca niste copii. Pentru cei ce isi serbeaza ziua onomastica de Sfantul Nicolae cele mai potrivite daruri sunt cadourile personalizate, sticlele de vin pentru barbati sau orice alt tip de bautura preferat de cel ce va primi cadoul.

Cana de cafea Cadou pentru cea mai buna prietena

 

Cam atat despre obiceiuri si cadouri de Mos Nicolae! Pregatiti-va ghetutele pentru cadouri si dulciuri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *