Busola: un cadou pentru barbati, orientat catre succes

Dupa cum probabil stii si tu, busola este unul dintre cele mai vechi instrumentele folosite de catre oameni pentru a se orienta. La fel ca si Pamantul, aceasta are doi poli (Nord si Sud) care functioneaza asemenea unor magneti si in functie de care acul busolei se pozitioneaza atunci cand ne aflam intr-un anumit loc. De asemenea, cadranul busolei nu prezinta doar cei doi poli amintiti mai devreme, ci si directiile intermediare. 


Cercetatorii vorbesc despre faptul ca busola a fost inventata de catre poporul egiptean. Totusi, se spune ca aceasta modalitate de orientare era deja cunoscuta in China, doar ca intr-o forma putin mai rudimentara. Practic, in vremea Imperiului Chinez, busola era de fapt o simpla piatra magnetica agatata de o sfoara si lasata sa se roteasca liber pentru a indica directia dorita. Totusi, cei care au perfectionat acest instrument sunt portughezii ceea ce nu ar trebui sa ne mire avand in vedere ca acest lucru s-a intamplat exact in perioada Marilor Descoperiri Geografice.

busola cadou

Fara a intra in alte detalii tehnice care tin de buna functionare a busolei, dorim sa-ti prezentam modul cel mai practic in care poti folosi o busola in ziua de azi: sub forma de cadou. Pentru ca traim in epoca GPS si Google Maps, astazi suntem extrem de departe de a simti nevoia unei busole. Intr-adevar, exista si situatii cand o busola se impune (in munti sau alte zone izolate), dar cel mai bun mod in care poti folosi astazi o busola este pe post de cadou. De ce? Fiindca o busola este inca destul de interesanta incat sa atraga atentia si are darul de a ingloba o serie de semnficiatii si simboluri: spiritul aventurier, urmarirea unui scop, etc.Busola antichizata Royal Navy.

Site-ul nostru, Ejuliana.ro, va propune cateva modele de busole care ar putea reprezenta obiectul perfect pe care sa-l daruiti unei persoane dragi. Incadrandu-se mai degraba in categoria cadouri de barbati, o busola poate capata o importanta destul de mare pentru orice reprezentat al sexului masculin. De exemplu, aceasta busola din bronz antichizata este ideala pentru persoanele carora le face placere sa colectioneze obiecte de valoare.

Busola din bronz antichizata

Asadar, daca ramai vreodata in pana de idei cand doresti sa-i oferi cuiva un cadou interesant, credem ca te poti orienta cu succes catre o busola. Tu ce parere ai?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *