Cel mai delicios burger vegan cu sfecla si naut


Cel mai delicios burger vegan cu sfecla si naut

Ai mancat vreodata burger vegan? Daca nu, cred ca este momentul sa incerci pentru ca este cu adevarat un deliciu culinar. Pentru mine, este mai gustos decat unul facut cu carne. Recunosc asta chiar si prietenii mei care consuma carne in mod regulat.

burger vegan
Burger vegan si cartofi prajiti sanatosi la cuptor

Nu stiu daca esti vegan sau nu dar daca nu esti poate devii, dupa ce incerci reteta celui mai delicios burger vegan cu sfecla si naut pe care o poti face chiar tu, in bucataria ta.

lensa.ro

Reteta de burger vegan cu sfecla si naut este una usoara

Azi te voi invata sa prepari o reteta delicioasa de burgeri cu sfecla si naut. Eu una, ador acesti burgeri minunati. De cand am invatat sa-i prepar, toti cei apropiati imi cer mereu. Oricum ii fac destul de des.

Pana sa ajung la aceasta reteta de burger, am incercat si altele. La fel de gustoase, sunt si chiftelele cu sfecla rosie si ovaz. Dar asta, m-a cucerit din prima. In primul rand, pe langa gust este si ceva foarte sanatos.

Cruda, sfecla nu are chiar cel mai bun gust. Stiu asta. Daca nu mananci sfecla sau naut pentru ca nu iti place gustul, crede-ma ca de data asta, nu iti vei da seama. Oricum, ar trebui sa stii despre beneficiile extraordinare ale sfeclei rosii. Poate ca nu faci salata de sfecla rosie in fiecare zi, desi ar trebui.

Citeste si:  Cana speciala pentru tata

Pentru ca este un ingredient foarte important in aceasta reteta, vei consuma si sfecla rosie de fiecare data. Astfel, vei beneficia de vitaminele, mineralele si proprietatile sale cu adevarat speciale.

Puse impreuna, toate, au un gust, cu adevarat deosebit, in reteta asta de burger vegan. Cel mai important de stiut, este ca nu este nici greu de facut.

Cum sa mananci sanatos cand nu ai timp?
Cel mai delicios burger vegan cu sfecla si naut

Reteta celui mai delicios burger vegan cu sfecla si naut

Cum se face? Timp de preparare si ingrediente pentru burger vegan cu sfecla si naut

Timp preparare: 30 de min.
Timp coacere: 20-25 de min.
Timp total: 55 de min.
Pentru inceput, o sa-ti enumar ingredientele de care ai nevoie in aceasta reteta:

  • 5 sfecle potrivite
  • o cutie sau un borcan de naut curatat bob cu bob de pielite
  • o lingura de fulgi de drojdie inactiva
  • o ceapa medie
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 3 linguri de fulgi de ovaz
  • o jumatate de lingurita de sare
  • condimente (cimbru, turmeric, piper, chimion, zatar). Pune cate putin din toate.

Pentru burger vei avea nevoie de:

  • branza topita sau mozarella vegana (gasesti la orice supermarket, acum)
  • rucola/valeriana
  • castraveciori murati
  • cartofi ”prajiti” la cuptor
  • chifla/lipie

Daca nu ai zatar merge si putin oregano sau maghiran. Le gasesti la pliculete in orice supermarket. Le poti gasi si vrac si le poti achizitiona mai ieftina asa.

Citeste si:  De ce nu facem miscare?

Eu pot sa iti recomand condimentele pe care le-am folosit eu. Tu poti alege condimentele care iti plac cel mai mult. De exemplu, eu pun cam o lingurita de cimbru, jumatate de turmeric, una sau doua lingurite de zatar, un varf de cutit de chimion si putin piper.

Iata ce trebuie sa faci pentru a te bucura de gustul celui mai bun burger vegan cu sfecla si naut:

Si acum sa trecem la treaba. Pune intr-un castron mai mare nautul curatat de pielita. Zdrobeste-l cu o presa de piure sau cu furculita dar este mai greu deoarece nautul este mai tare. Dupa ce l-ai pasat, adauga sfecla rasa pe razatoarea mica.

Sfecla trebuie stoarsa. Ai grija sa strecori putin sfecla inainte deoarece este prea suculenta si vei obtine o pasta prea moale. Sper ca nu uiti. Daca uiti sa o strecori, se rezolva cu putin pesmet.

Caleste ceapa cu usturoiul, tocate marunt, in putina apa. Calesti pana se inmoaie si nu mai este apa. Dupa ce amesteci bine sfecla cu nautul, adauga ceapa cu usturoiul, ovazul, uleiul de masline, drojdia inactiva si condimentele.

Intr-o tava, pune o hartie de copt si pune burgerii preparati cu mana. Trebuie sa arate ca niste chiftele mai mari.
O sa-ti iasa cam 7-8 burgeri depinde de cat de mari ii faci.

Citeste si:  Saratele vegane cu chimen

Cand burgerii s-au rumenit un pic, nu mult, ii scoti din cuptor si ii asezi pe o farfurie. Acuma, depinde cat de rumeniti ii vrei. Stiu ca sunt si persoane care ii vor mai rumeniti. Asta depinde de gustul tau. Eu ii prefer facuti, nu arsi.

Si acum sa trecem la ”asamblat”. Ia o chifla ( poti sa folosesti si paine feliata sau lipie ) si incalzeste-o un pic in cuptor. Unge chifla cu putin mustar sau maioneza fara ou ( vezi reteta de maioneza de post aici) si pune burgerul deasupra.

Adauga o felie de mozarella vegana, putina valeriana, rucola sau ce altceva preferi. Miei imi place rucola sau valeriana. Adauga niste castraveti murati, taiati felii subtiri si cartofi” prajiti” la cuptor ( vezi reteta de cartofi” prajiti” la cuptor ).

O sa mananci cu atata pofta acest delicios burger incat o sa mai vrei unul. Crede-ma, aproape ca nu simti diferenta fata de cel cu carne. Incearca si o sa vezi. Este cel mai delicios burger vegan cu sfecla si naut pe care il vei manca vreodata.

Summary
recipe image
Recipe Name
Cel mai delicios burger vegan cu sfecla si naut
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 9 Review(s)
lensa.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *