Cea Mai Buna Branza Din Ovaz – Fara Lapte, Fara, Gluten
Astazi facem o reteta sanatoasa pentru cei care au intoleranta la lactoza si la gluten. Facem branza vegana de ovaz asa cum nu ai mai mancat vreodata.
Daca nu poti digera foarte bine branza din lapte de vaca, poti incerca branza vegetala, facuta cu lapte de ovaz. Contine doar ingrediente sanatoase si in plus, este delicioasa.
Daca nu ai incercat inca aceasta reteta simpla, este momentul sa vezi cat de gustoasa este branza de ovaz facuta chiar de tine, acasa.

Ingrediente – reteta branza de ovaz
Pentru aceasta reteta avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 1 cana de fulgi de ovaz (cana este de 250 ml)
- 3 cani de apa plata sau apa de izvor
- 3 linguri de amidon de porumb
- 1 lingurita zeama de lamaie
- 4 linguri de ulei de masline extravirgin
- 5 linguri de fulgi de drojdie inactiva
- o jumatate de lingurita de boia afumata (optional)
- un varf de lingurita de turmeric (optional)
- sare dupa gust
- Usturoi (optional)
Mod de preparare
Astazi, invatam sa facem branza vegana de ovaz, 100% vegetala.
- Intr-un bol, punem o cana de fulgi de ovaz.
- Punem apoi 2 cani de apa si lasam aproximativ jumatate de ora pentru ca sa se inmoaie fulgii de ovaz.
- Dupa ce au trecut cele 30 de minute, punem totul in blender.
- Dam la blender pentru aproximativ 1-2 minute.
- Dam totul prin strecuratoare metalica.
- Adaugam 3 linguri de amidon de porumb
- Adaugam si zeama de lamaie
- Adaugam sarea si fulgii de drojdie inactiva
- Punem 4 linguri de ulei de masline
- Punem boia afumata si turmeric
- Optional, poti adauga si pudra de usturoi, daca iti place.
- Dam totul la blender pentru a amesteca bine aromele.
- Transferam continutul intr-o cratita si punem pe aragaz la foc mediu pentru aproximativ 5 minute.
- Amestecam mereu cu o lingura de lemn pana totul se ingroasa.
- Cand este gata, transferam totul in boluri mai mici unse cu ulei de masline
- Lasam sa se raceasca si apoi punem branza in frigider.
Este foarte buna pentru a o consuma ca atare sau pentru a-ti face un sandvis delicios.

Este delicioasa si usor de facut. O poti folosi la sandvisuri.

O poti folosi deasemenea, pentru a face pizza vegana.

Pofta buna!
Cat timp si unde pastrez branza de ovaz?
Poti pastra branza vegana de ovaz aproximativ 3 zile in frigider.
Aboneaza-te!
Nu uita sa te abonezi la canaulul nostru de You Tube pentru a vedea si alte retetete culinare sanatoase!
Lasa un comentariu mai jos si spune-mi cum a iesit branza vegana de ovaz!
eJuliana.ro - Magazin de cadouri
Cadouri de Botez şi Nunta | Magazin online, Bucureşti
Vezi produse în magazin