Bouyourdi Cu Legume Coapte Si Branza Vegana
Astazi facem una dintre retetele mele preferate, Bouyourdi de post. Este un aperitiv grecesc, o combinatie perfecta de rosii, branza si ardei, stropita generos cu ulei de masline.
Este o reteta usoara, rapida si delicioasa. Desi este considerat aperitiv, se poate consuma la fel de bine si ca fel principal, pentru ca este foarte satios.

Ingrediente reteta Buyourdi de post
Hai sa vezi de ce ingrediente ai nevoie si cat de repede se prepara.
Ingrediente pentru 1 portie:
- 1 rosie mai mare
- 1 ardei verde potrivit
- 1 ardei verde picant (optional)
- 100g mozzarella vegana sau branza vegana
- 3-4 linguri de ulei de masline
- Oregano uscat dar daca nu iti place poti folosi si busuioc uscat (ce preferi)
- Sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
- Taiem rosia in bucatele mici, ardeiul il tocam julien si ardeiul iute bucatele mici. Branza vegana sau mozzarella vegana o taiem bucatele mici sau o dam pe razatoarea mica.
- Ungem cu ulei de masline un bol mai mic care se poate pune in cuptor (cat pentru o portie). Incepem cu un rand de rosii si continuam cu ardeiul verde si cel iute.
- Punem un strat de mozzarella si adaugam putina sare, piper si oregano.
- Apoi continuam la fel pana terminam toate ingredientele. Ultimul strat sa fie mozzarella din belsug.
- Deasupra, mai presaram oregano si stropim cu ulei de masline.
- Punem in cuptorul preincalzit la 200C pentru 30 de minute sau pana se topeste branza vegana si face o crusta frumoasa. Eu nu am folosit capac si am lasat la cuptor pentru 35-40 de minute. Poti folosi primele 20 de minute un capac si ultimele 10 min scoti capacul ca sa prinda o crusta frumoasa.

Se serveste calda cu paine proaspata, prajita sau cu lipii.
Pentru 2 portii, se dubleaza ingredientele.
Pofta buna!
eJuliana.ro - Magazin de cadouri
Cadouri de Botez şi Nunta | Magazin online, Bucureşti
Vezi produse în magazin