Bouyourdi De Post – Legume Coapte Cu Branza Vegana

Bouyourdi Cu Legume Coapte Si Branza Vegana

Astazi facem una dintre retetele mele preferate, Bouyourdi de post. Este un aperitiv grecesc, o combinatie perfecta de rosii, branza si ardei, stropita generos cu ulei de masline.

Este o reteta usoara, rapida si delicioasa. Desi este considerat aperitiv, se poate consuma la fel de bine si ca fel principal, pentru ca este foarte satios.

Bouyourdi De Post - Legume Coapte Cu Branza Vegana
Bouyourdi De Post – Legume Coapte Cu Branza Vegana

Ingrediente reteta Buyourdi de post

Hai sa vezi de ce ingrediente ai nevoie si cat de repede se prepara.

Ingrediente pentru 1 portie:

  • 1 rosie mai mare
  • 1 ardei verde potrivit
  • 1 ardei verde picant (optional)
  • 100g mozzarella vegana sau branza vegana
  • 3-4 linguri de ulei de masline
  • Oregano uscat dar daca nu iti place poti folosi si busuioc uscat (ce preferi)
  • Sare si piper dupa gust

Mod de preparare:

  • Taiem rosia in bucatele mici, ardeiul il tocam julien si ardeiul iute bucatele mici. Branza vegana sau mozzarella vegana o taiem bucatele mici sau o dam pe razatoarea mica.
  • Ungem cu ulei de masline un bol mai mic care se poate pune in cuptor (cat pentru o portie). Incepem cu un rand de rosii si continuam cu ardeiul verde si cel iute.
  • Punem un strat de mozzarella si adaugam putina sare, piper si oregano.
  • Apoi continuam la fel pana terminam toate ingredientele. Ultimul strat sa fie mozzarella din belsug.
  • Deasupra, mai presaram oregano si stropim cu ulei de masline.
  • Punem in cuptorul preincalzit la 200C pentru 30 de minute sau pana se topeste branza vegana si face o crusta frumoasa. Eu nu am folosit capac si am lasat la cuptor pentru 35-40 de minute. Poti folosi primele 20 de minute un capac si ultimele 10 min scoti capacul ca sa prinda o crusta frumoasa.
Citeste si:  Tort Din Fulgi de Ovaz si Ciocolata
Bouyourdi De Post - Legume Coapte Cu Branza Vegana
Bouyourdi De Post – Legume Coapte Cu Branza Vegana

Se serveste calda cu paine proaspata, prajita sau cu lipii.

Pentru 2 portii, se dubleaza ingredientele.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *