Boluri tibetane pentru terapie si decor

Folosite de catre calugarii budisti in timpul meditatiei, despre bolurile tibetane se spune ca au abilitatea de a purifica mediul inconjurator. Astfel, adeptii medicinei alternative utilizeaza aceste boluri in cadrul unei terapii aparte (prin sunet) cu scopul de a restabili echilbrul sufletului uman si de a-l elibera de angoasele cotidiene. Conform traditiei Tibetane, existenta acestor boluri dateaza din vremea personajului istoric Buddha Shakyamuni (560 – 480 î.hr.), inca de atunci fiind esentiale in procesul meditatiei. Astazi, ele pot fi gasite in toate templele, manastirile si salile de rugaciune budiste din lume.


Pe langa scopul religios, aceste boluri tibetane sunt folosite pentru o multime de alte scopuri precum: relaxarea profunda, reducerea stresului, vindecarea de anumite afectiuni, Reiki, echilibrarea chakrei, etc. De altfel, foarte multi oameni gasesc aceste obiecte de o muzicalitate iesita din comun cu puternice valente spirituale si recreationale.

boluri tibetane

Un lucru extrem de interesant la bolurile tibetane este faptul ca acestea au o compozitie formata din sapte metale diferite, iar fiecare dintre acestea are cate un corespondent in sistemul nostru solar: aur – Soare, argint – Luna, mercur – Mercur, cupru – Venus, fier – Marte, staniu – Jupiter si plumb – Saturn. Desigur, pentru aceste sapte metale exista si alte corespondente interesante. De exemplu, unii oamenii sunt de parere ca fiecare metal in parte reprezinta una din chakrele corpului uman, de aici si puterea incredibila de armonizare si de releaxare pe care le au aceste boluri. Bol cantator tibetan

Atunci cand vorbim despre un ritual de purificare al mediului inconjurator, bolurile tibetane se folosesc impreuna cu betisoare parfumate si cu clopotei tibetani, acestia din urma avand la randul lor un aport important in eliminarea stresului si echilibrarea chakrelor.

Clopotei tibetani de bronz antichizatPersoanele care cred in puterea de tamaduire a bolurilor tibetane sunt de parere ca acestea produc anumite vibratii capabile sa determine schimbari majore la nivelul organismului nostru. Astfel, nivelul de stres pe care il resimtim poate fi redus semnificativ prin terapia cu boluri tibetane, acestea favorizand armonizarea celulelor din corpul nostru si echilibrarea energiilor pozitive si negative.clopotel tibetan

Tu ce parere ai despre aceste obiecte?

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *