Boluri cantatoare din sapte metale


Boluri cantatoare din sapte metale

Se spune ca e bine sa alegem boluri cantatoare din sapte metale. Desi toata lumea vorbeste despre aceste sapte metale din care sunt facute aceste instrumente, stim oare, cu adevarat din ce sunt facute bolurile tibetane? Este o intrebare pe care am auzit-o de multe ori, de la clientii nostri interesati de achizitionarea unui bol tibetan.

Exista foarte multe informatii false despre bolurile tibetane cantatoare . Desi pe internet gasim o cantitate imensa de informatie, nu este intotdeauna toata, adevarata. Asta pentru ca nu toti cei care introduc informatii aici, sunt intotdeauna bine pregatiti sau bine intentionati.
Voi ce stiti despre boluri? Ca si cei mai multi pasionati, probabil, credeti ca bolurile tibetane sunt facute din sapte metale, printre care, desigur, aur si argint. Acelasi lucru ”stiam” si noi pana cand unul dintre furnizorii nostri ne-a spus din ce sunt facute, de fapt, aceste boluri cantatoare.

Boluri cantatoare din sapte metale
S-au facut teste atat in laboratoare independente cat si la departamentul de materiale de la Universitatea Oxford din Londra. Rezultatele au aratat ca toate bolurile cantatoare, atat cele vechi, cat si cele noi, sunt facute din acelasi material traditional din care se fac si clopotele pentru biserici.

Boluri cantatoare din sapte metale
Bolurile tibetane turnate sunt facute din cupru si zinc, o combinatie de metale din care rezulta alama. In mod ironic, cele mai ieftine boluri produse in serie, sunt facute dintr-un amestec de metale care se apropie cel mai mult de ‘’mitul celor sapte metale’’
Unele boluri contin 1% fier dar asta nu inseamna ca le face sa sune mai bine. Cantitatea redusa de fier nu poate fi detectata cu ochiul liber ci doar prin testarea in laborator.

Citeste si:  Trenduri in coafura miresei pentru 2016

Boluri cantatoare din sapte metaleBoluri tibetane batute manual

Contrar parerilor unor furnizori, testarea metalului din care sunt facute bolurile este non distructiva. S-au testat sute de boluri vechi cu usurinta cu echipament computerizat. Nu trebuie sa spargi un obiect pentru a afla din ce este facut. Concluzia testarii este ca bolurile sunt facute, de secole, din acelasi material traditional si anume, aliajul de bronz.

Boluri cantatoare din sapte metale
Cei mai multi dintre vanzatorii de clopotei si boluri cantatoare sustin ca acestea sunt facute din sapte metale. Dintre acestea amintim fierul, aurul si argintul. Din pacate, nu este adevarat. Acestea sunt doar povesti de vanzari pentru a face bolurile mai ‘’mistice’’ pentru pentru a explica preturile ‘’umflate’’. Nu exista bol tibetan din sapte metale.

Boluri cantatoare din sapte metale
Aliajul din care sunt facute clopotele bisericesti sau bolurile tibetane este ales cu grija pentru a suna cel mai bine dar asta nu are nici o legatura cu mitul celor sapte metale.

Asta nu inseamna ca bolurile tibetane cantatoare sunt mai putin interesante sau nu-si fac treaba pentru care  au fost facute. Ba dimpotriva, sunetul produs este cel mai important si acesta trebuie sa fie criteriul dupa care alegem un bol. Vibratia si rezonanta sunetului sunt cele care ne pot ajuta sa hotaram daca ni se potriveste sau nu.

boluri-cantatoare-din-sapte-metale (4)

Urmeaza legaturile de mai jos catre produsele care se pot achizitiona online:

Bol tibetan cantator India

Bol cantator tibetan 16

Clopotel tibetan mare 21cm

Daca ar trebui sa alegi intre un bol cantator si un clopotel tibetan ce ai alege? Poti afla mai multe detalii despre cele doua instrumente folosite in templele budiste intr-unul dintre articolele noastre dedicate.

Citeste si:  Cadouri pentru extrovertiti

Gasiti boluri tibetane in magazinele online Juliana. Viziteaza ejuliana.ro pentru a fi redirectionati catre magazinul online! Pentru confirmarea stocului sunati la numarul de telefon al magazinului: 0785232325.

Nu ezitati sa ne contactati atat pe mail cat si telefonic! Detalii legate de bolurile tibetane, puteti afla sunand la numarul de telefon : 0765511512

Sumar
Data evaluare
Produs evaluat
Boluri cantatoare din sapte metale
Vot
51star1star1star1star1star

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *