Boluri cantatoare din sapte metale

Boluri cantatoare din sapte metale

Se spune ca e bine sa alegem boluri cantatoare din sapte metale. Desi toata lumea vorbeste despre aceste sapte metale din care sunt facute aceste instrumente, stim oare, cu adevarat din ce sunt facute bolurile tibetane? Este o intrebare pe care am auzit-o de multe ori, de la clientii nostri interesati de achizitionarea unui bol tibetan.

Exista foarte multe informatii false despre bolurile tibetane cantatoare. Desi pe internet gasim o cantitate imensa de informatie, nu este intotdeauna toata, adevarata. Asta pentru ca nu toti cei care introduc informatii aici, sunt intotdeauna bine pregatiti sau bine intentionati.

Ce ar trebui sa stiti despre aceste boluri cantatoare din sapte metale?

Voi ce stiti despre boluri? Ca si cei mai multi pasionati, probabil, credeti ca bolurile tibetane sunt facute din sapte metale, printre care, desigur, aur si argint. Acelasi lucru ”stiam” si noi pana cand unul dintre furnizorii nostri ne-a spus din ce sunt facute, de fapt, aceste boluri cantatoare.

Boluri cantatoare din sapte metale
S-au facut teste atat in laboratoare independente cat si la departamentul de materiale de la Universitatea Oxford, din Londra. Rezultatele au aratat ca toate bolurile cantatoare, atat cele vechi, cat si cele noi, sunt facute din acelasi material traditional din care se fac si clopotele pentru biserici.

Boluri cantatoare din sapte metale

Din ce sunt facute cele mai multe dintre aceste ”boluri cantatoare din sapte metale”?

Bolurile tibetane turnate sunt facute din cupru si zinc, o combinatie de metale din care rezulta alama. In mod ironic, cele mai ieftine boluri produse in serie, sunt facute dintr-un amestec de metale care se apropie cel mai mult de ‘’mitul celor sapte metale’’

Citeste si:  6 lucruri esentiale in geanta unei femei

Unele boluri contin 1% fier dar asta nu inseamna ca le face sa sune mai bine. Cantitatea redusa de fier nu poate fi detectata cu ochiul liber ci doar prin testarea in laborator.

Boluri cantatoare din sapte metaleBoluri tibetane batute manual

Contrar parerilor unor furnizori, testarea metalului din care sunt facute bolurile este non distructiva. S-au testat sute de boluri vechi cu usurinta cu echipament computerizat. Nu trebuie sa spargi un obiect pentru a afla din ce este facut. Concluzia testarii este ca bolurile sunt facute, de secole, din acelasi material traditional si anume, aliajul de bronz.

Boluri cantatoare din sapte metale
Cei mai multi dintre vanzatorii de clopote tibetane si boluri cantatoare sustin ca acestea sunt facute din sapte metale. Dintre acestea amintim fierul, aurul si argintul.

Din pacate, acesti vanzatori nu pot demonstra ca este adevarat. Acestea sunt doar povesti de vanzari pentru a face bolurile mai ‘’mistice’’ pentru pentru a explica preturile ‘’umflate’’. Nu exista boluri tibetane din sapte metale cu certificate de conformitate.

Ganditi-va ca cele mai bune boluri cantatoare din sapte metale sunt facute de niste oameni incadrul unor mici afaceri de familie. Practic, un bol tibetan se face manual dintr-un amestec, aliaj special de metal.

Secretul aliajul este foarte bine pastrat de catre acesti mesteri din  motive usor de inteles. Este vorba de secretul aliajului care le permite sa realizeaza adevarate ”opere de arta” din punct de vedere estetic si al sunetului binenteles.

Citeste si:  Ginko Biloba remediu pentru circulatia sanguina

Ce trebuie sa stiti cand vreti sa cumparati un bol cantator tibetan?

Nu ar trebui sa fie foarte greu sa va dati seama daca un bol suna bine sau nu. Nu aveti nevoie de ureche muziacala pentru a detecta un bol care suna bine.

Asigurati-va ca bol suna normal si nu este dogit! Acesta este primul pas. Al doilea pas este sa va asigurati ca isi pastreaza sunetul. Un bol de calitate ar trebui sa-si pastreze vibratia sunetului. Daca sunetul se obreste brusc sau este foarte scurt, bolul nu este in regula.

Daca totusi, nu credeti ca va descurcati, mai ales daca este prima data, puteti cere ajutorul. Este bine daca aveti un prieten care se pricepe. Daca nu aveti astfel de prieteni, noi va stam la dispozitie si va putem raspunde la intrebari.

Sfatul nostru este sa apelati la specialisti in calitatea sunetului cand vreti sa achizitionati un bol tibetan. Nu secretul producerii unui bol este important ci calitatea sunetului produs.

Boluri cantatoare din sapte metale
Aliajul din care sunt facute clopotele bisericesti sau bolurile tibetane este ales cu grija pentru a suna cel mai bine dar asta nu are nici o legatura cu mitul celor sapte metale.

Asta nu inseamna ca bolurile tibetane cantatoare sunt mai putin interesante sau nu-si fac treaba pentru care  au fost facute. Ba dimpotriva, sunetul produs este cel mai important si acesta trebuie sa fie criteriul dupa care alegem un bol. Vibratia si rezonanta sunetului sunt cele care ne pot ajuta sa hotaram daca ni se potriveste sau nu.

Citeste si:  Suport de lumanare T-light

boluri-cantatoare-din-sapte-metale (4)

Unde se fac bolurile tibetane?

Cele mai multe boluri tibetane care ajung pe piata din Romania sunt facute in China. Desi nu sunt cea mai buna calitate, uneori puteti gasi boluri care suna chiar bine, chiar daca sunt ”Made in China”.

Noi va recomandam sa achizitionati boluri tibetane facute manual si aduse din India sau Nepal. Este o traditie de mii de ani in aceste tari asiatice sa creeze aceste boluri. Sunt afaceri de familie si niste oameni fac asta de foaerete mult timp. Asta garanteaza calitatea bolurilor.

Unde gasesc un bol tibetan?

Urmeaza legaturile de mai jos catre produsele care se pot achizitiona online:

Daca ar trebui sa alegi intre un bol cantator si un clopotel tibetan ce ai alege? Poti afla mai multe detalii despre cele doua instrumente folosite in templele budiste intr-unul dintre articolele noastre dedicate.

Gasiti boluri tibetane in magazinele online Juliana. Viziteaza ejuliana.ro pentru a fi redirectionati catre magazinul online! Pentru confirmarea stocului sunati la numarul de telefon al magazinului: 0785232325.

Nu ezitati sa ne contactati atat pe mail cat si telefonic! Detalii legate de bolurile tibetane, puteti afla sunand la numarul de telefon : 0765511512

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.