Sunetul Pur al unui Bol Cantator Tibetan

Ce Trebuie sa Stii despre Bolul Cantator Tibetan

In traditia buddhista, sunetul unui bol cantator tibetan marcheaza inceputul si sfarsitul ciclurilor de meditatie tacuta. Ele emit tonuri pure care ne pun intr-o stare de armonie.

Conform traditiei orale, existenta bolurilor tibetane se pierde in timp pana la Buddha Shakyamuni (560 – 480 B.C.). Traditia si practica bolului tibetan a fost adusa din India in Tibet impreuna cu invataturile lui Buddha de catre mare maestru tantric Padmasambhava in the 8th century A.D.

Bol cantator tibetan
Bol cantator tibetan

Bolurile cantatoare cunoscute si ca bolurile din Himalaya, sunt folosite in meditatii, in terapia prin muzica, in yoga si in ceremonii religioase.

La bolul tibetan sunetul  este produs prin lovirea marginii cu un ciocanel de lemn. Prin miscarea circulara a ciocanelului de lemn in jurul bolului tibetan, exercitand doar o mica presiune, incepe sa se auda tonul pur, de unde si numele de bol cantator.

Bolurile cantatoare produc sunete care invoca stari profunde de relaxare care asista natural pe cei care vor sa patrunda in starea de meditatie.

Ele sunt un ajutor esential in meditatie si pot fi gasite in temple, manastiri si sali de meditatii in toata lumea.

In ceea ce priveste materialul din care sunt facute bolurile tibetane, exista mai multe aliaje metalice care intra in compozitia lor: cupru si cositor cu urme de fier, plumb, zinc, aur, argint, bronz etc.

Citeste si:  Rama pentru amprenta piciorusului si a manutei

Bol tibetan pentru meditatie si Reiki

Pe langa folosirea traditionala pentru meditatie, bolurile cantatoare sunt o parte esentiala in practica terapeutica pentru relaxarea profunda, reducerea stresului vindecarea holistica, practica Reiki, practica Feng Shui,  echilibrarea chakrelor si muzica lumii. bol-tibetan-bronz-manual

Multi oameni inteleg ca armonia bogata de sunete produse de clopotei si boluri cantatoare tibetane au un efect direct asupra chakrelor.

Emiterea sunetelor bolurilor tibetane produce, de obicei, un efect de echilibrare rapid. Tonurile bolurilor au o frecventa care creaza o sincronizare a emisferelor cerebrale.

Bol tibetan cantator in interior bol cantator tibetan
Bol cantator tibetan

Cum se ”canta” un bol tibetan?

Fiecare bol este insotit de un ciocanel sau un bastonas de lemn.

Unele bastonase sunt acoperite cu piele fina de caprioara in zona unde ia contact cu bolul.

Ce bastonas alegem?

In functie de forma si materialul din care este facut bolul, alegem modelul de bastonas.

Pentru bolurile turnate, sunt recomandate bastonasele din lemn, neacoperite cu piele.

Sunetul este produs prin atingerea cu ciocanelul de lemn pe care se exercita o anumita presiune.

Pentru sunetele joase presiunea este mai puternica. Lovirea usoara produse sunete de o frecventa mai inalta.

In partea superioara se produc sunete mai inalte de obicei, iar in partea de jos a bolului se produc sunetele mai joase.

Nu lovi bolul tibetan! Un bol cantator nu este un simplu instrument pe care il lovesti si produce un sunet.

Citeste si:  Cum sa te mentii in forma dupa 40 de ani?

bol cantator tibetan

Bol cantator tibetan

Acest bol deosebit este decorat in interior cu unul sau mai multi buddha, dispusi in cerc. Este insotit de bastonas de lemn simplu sau acoperit cu piele velur.

Recomandat pentru folosire zilnica, bolul tibetan este perfect pentru casa sau birou.

Sa aleg un bol mic sau un bol mare?

Pentru cunoscatori si pentru cei care doresc un bol cantator de mari dimensiuni, recomandam bolul tibetan de 21cm diametru.

Este mai greu de tinut cu o singura mana. Barbatii pot face asta mai usor. Deaceea este recomandat ca sa amplasati acest bol pe podea sau pe o suprafata plana inainte de a-l folosi.

Atentie! Nu trantiti si nu loviti puternic bolul tibetan cu obiecte dure ! Trantirea puternica a bolului tibetan duce la pierderea permanenta a sunetului sau.

Nu ezitati sa ne contactati telefonic sau pe email, pentru detalii referitoare la aceste boluri tibetane! Pentru a achizitiona un bol tibetan, vizitati magazinul online Ejuliana.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *