Blat pentru Pizza Fara Gluten din Boabe de Orez Integral
Astazi, facem o reteta de blat de pizza fara gluten, din boabe de orez integral. Poti incerca o varianta sanatoasa de pizza chiar daca nu ai probleme cu intoleranta la gluten. Urmeaza instructiunile cu atentie!
Iata ingredientele de care ai nevoie pentru a face acest blat:
Reteta Aluat de Pizza – Ingrediente:
- 300g de orez integral sau 350g orez alb
- apa pana la 650g total
- 5g sare
- 1lingura ulei
- 20g tarate de psyllium fin macinate la o rasnita
- drojdie pentru 500g faina (1 pliculet )
- 1 lingura rasa de zahar pentru activarea drojdiei ( fructoza, miere, sirop de artar, agave )
- *cu orez integral are gust aproape identic cu blatul din faina de grau
Poti folosi orez integral daca te preocupa indicele glicemic al orezului alb, desi, nu ai de ce sa-ti faci griji.

Reteta aluat – blat de pizza fara gluten din orez
Punem la hidratat boabele de orez impreuna cu o lingura de otet nepasteurizat sau o lingura de zeama de lamaie pentru 8 – 24 h.
Dupa cel putin 8 ore, vom clati foarte bine orezul si il punem pe cantar. Completam cu apa pana la 650 g .
Adaugam cele 5 g de sare, o lingura rasa de zahar si o lingura sau 10g de ulei, dupa care dam totul foarte bine la blender.
Transferam totul intr-un bol, pentru a adauga drojdia. Niciodata nu vom adauga drojdia direct in blender, datorita faptului ca lamele de la blender pot fi foarte incinse si ard drojdiile.
Ne asiguram ca am incorporat foarte bine drojdia. Adaugam pudra foarte fin macinata din tarate de psyllium si amestecam foarte repede si foarte energic, pentru a inchega aluatul. Il lasam 3 – 4 minute sa se inchege.
Punem blatul de pizza la cuptor
Punem aluatul pe o tava tapetata cu hartie de copt si punem putin ulei pe el ca sa il putem modela . Cel mai bine merge cu mana.
Lasam aluatul la temperatura camerei invelit cu o folie, pana pregatim ingredientele pentru pizza.
Aprindem cuptorul la 200C sus – jos. Cuptorul trebuie sa fie foarte bine preincalzit.
Dupa 15 – 20 de minute punem sosul de rosii si restul ingredientelor dupa bunul plac ( ardei, porumb, ceapa, masline ).
Apoi adaugam mozzarella si o introducem in cuptor.
Cand pizza este gata, o scoatem pe un grilaj.
Nu lasam nici macar hartia sub ea, pentru a nu condensa.
Pentru a nu se arde branza, o puteti adauga dupa 30 de minute de copt si mai coaceti inca 10 minute.
La final puteti adauga rucola si busuioc proaspat.
Aboneaza-te la canalul 100 de ani! Retetele Longevitatii!
Nu uita sa te abonezi la canalul 100 de ani – Retetele Longevitatii daca vrei sa vezi si alte retete de paine, pizza si dulciuri sanatoase!
Lasa un comentariu mai jos si spune-ne cum a iesit!
eJuliana.ro - Magazin de cadouri
Cadouri de Botez şi Nunta | Magazin online, Bucureşti
Vezi produse în magazin