Biscuiti Sarati Fara Gluten, Vegani

Biscuiti Sarati, Crackersi Vegani, Fara Gluten

Astazi, facem o alta reteta de biscuiti sarati fara gluten, fara zahar, doar cu ingrediente sanatoase. Daca vrei sa te bucuri de placerea gustului acestor ”cipsuri” sanatoase, este momentul sa-i incerci.

Poti face si tu acesti biscuiti sarati vegani, foarte usor, urmarind reteta de mai jos.

Ingrediente reteta biscuiti fara gluten

Pentru aceasta reteta, avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 170 g faina de orez ( naut, hrisca )
  • 65 g seminte de floarea soarelui macinate
  • 1/2 lingurita de sare
  • 2 lingurite de condimente ( chimen, busuioc, curry, usturoi, ceapa )
  • 200 ml apa sau mai mult ( depinde de faina )
  • seminte de susan alb si negru pentru a decora

Cum facem reteta?

Preincalzim cuptorul la 200 C.

Intr-un bol punem faina de orez (am macinat 170g de orez), semintele de floarea soarelui macinate, sarea si condimentele. Poti sa folosesti ce condimente preferi.

Cu o furculita incepem sa adaugam apa putin cate putin, pana cand se formeaza o pasta care curge.

Eu am folosit 200 ml apa. Acum, depinde ce faina folosesti.

Daca vezi ca compozitia este groasa mai pui putina apa. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt turnam jumatate din compozitie si nivelam foarte bine cu o lingura sau spatula.

Tava mea are diametrul de 30 cm si este rotunda.

Cum coacem biscuitii?

Punem tava in cuptorul preincalzit la 200 C pentru 15 – 20 de min. Ai grija sa nu se arda.. Ar fi bine sa stai pe langa cuptor ca sa verifici.

Citeste si:  Lipii Din Naut Cu Cartofi Si Branza

Cand biscuitii sunt gata, turnam cealalta parte din compozitie si o punem in cuptor.
Ii poti taia cum vrei tu. Eu i-am taiat in triunghiuri.
Poti sa-i pastrezi pana la 3 zile intr-un loc uscat si racoros.

Lasa un comentariu mai jos si spune-mi cum au iesit acesti ”crackersi” vegani, fara gluten.

Aboneaza-te la canlul nostru de you Tube pentru a vedea si alte retete facute din ingrediente natirale, sanatoase!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *