Biscuiti Sarati, Crackersi Vegani, Fara Gluten
Astazi, facem o alta reteta de biscuiti sarati fara gluten, fara zahar, doar cu ingrediente sanatoase. Daca vrei sa te bucuri de placerea gustului acestor ”cipsuri” sanatoase, este momentul sa-i incerci.
Poti face si tu acesti biscuiti sarati vegani, foarte usor, urmarind reteta de mai jos.
Ingrediente reteta biscuiti fara gluten
Pentru aceasta reteta, avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 170 g faina de orez ( naut, hrisca )
- 65 g seminte de floarea soarelui macinate
- 1/2 lingurita de sare
- 2 lingurite de condimente ( chimen, busuioc, curry, usturoi, ceapa )
- 200 ml apa sau mai mult ( depinde de faina )
- seminte de susan alb si negru pentru a decora
Cum facem reteta?
Preincalzim cuptorul la 200 C.
Intr-un bol punem faina de orez (am macinat 170g de orez), semintele de floarea soarelui macinate, sarea si condimentele. Poti sa folosesti ce condimente preferi.
Cu o furculita incepem sa adaugam apa putin cate putin, pana cand se formeaza o pasta care curge.
Eu am folosit 200 ml apa. Acum, depinde ce faina folosesti.
Daca vezi ca compozitia este groasa mai pui putina apa. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt turnam jumatate din compozitie si nivelam foarte bine cu o lingura sau spatula.
Tava mea are diametrul de 30 cm si este rotunda.
Cum coacem biscuitii?
Punem tava in cuptorul preincalzit la 200 C pentru 15 – 20 de min. Ai grija sa nu se arda.. Ar fi bine sa stai pe langa cuptor ca sa verifici.
Cand biscuitii sunt gata, turnam cealalta parte din compozitie si o punem in cuptor.
Ii poti taia cum vrei tu. Eu i-am taiat in triunghiuri.
Poti sa-i pastrezi pana la 3 zile intr-un loc uscat si racoros.
Lasa un comentariu mai jos si spune-mi cum au iesit acesti ”crackersi” vegani, fara gluten.
Aboneaza-te la canlul nostru de you Tube pentru a vedea si alte retete facute din ingrediente natirale, sanatoase!
eJuliana.ro - Magazin de cadouri
Cadouri de Botez şi Nunta | Magazin online, Bucureşti
Vezi produse în magazin