Biscuti vegani din naut la conserva
Astazi facem o reteta de biscuiti din naut fara gluten. Sunt sanatosi, vegani, fara gluten si cel mai important, poti sa-i faci in 7 variante diferite.
Vrei sa vezi cum se face? Vezi reteta mai jos sau intra pe canalul de you tube: 100 de ani – retete fara alergeni!
Poti vedea reteta mai jos pe you tube:
Ce ingrediente folosim pentru biscuiti din naut fara gluten?
Pentru toate cele 7 variante de biscuiti am folosit 2 conserve de naut. Pastram si o parte din apa de la naut.
- naut la conserva
- faina de ovaz sau macinis de migdale sau faina de cocos/mei/hrisca
- 2 lingurite de chia macinata
- 150 ml de sirop de artar
Cum facem reteta de biscuiti?
Intr-un blender punem nautul si dupa ce il blenduim un pic, adaugam putina sare, 2 lingurite de chia macinata , 150ml sirop de artar.
Maruntim totul foarte bine la blender si gustam sa vedem daca este suficient de dulce.
Trebuie sa fie dulce pentru ca o sa-l amestecam cu faina si se mai duce din dulceata.
Intr-un bol punem faina de ovaz sau ce preferati ( macinis de migdale, faina de cocos, faina de mei, quinoa, hrisca ).
Daca folositi doar faina de cocos biscuitii vor iesi destul de sfaramiciosi.
Biscuiti din naut cu nuca si vanilie.
Luam din compozitia de naut, adaugam vanilie si nuca si incorporam faina cat cuprinde.
Ca sa mascam mirosul nautului este foarte important sa folosim arome de foarte buna calitate si in cantitate mai mare.
Formam biscuitii si ii punem la copt.
Coacem intre 20 – 30 de min la cuptorul preincalzit la 180C cat sa se rumeneasca.
Biscuiti din naut cu fulgi de cocos si lime.
Pentru aceasta reteta, avem nevoie de fulgi de cocos. Procedam la fel, doar ca amestecam nautul cu coaja rasa de lime si cocos dupa gust.
Adaugam faina cat cuprinde si formam biscuitii.
Coacem 20 – 25 de min la 180C .
Biscuiti din naut cu ghimbir si portocala.
Pentru aceasta reteta, avem nevoie de ghimbir si coaja de portocala rasa.
Peste naut, vom adauga coaja rasa de portocala si ghimbir proaspat ras sau uscat.
Incorporam faina cat cuprinde si coacem biscuitii pana ce se rumenesc un pic.
Biscuiti din naut cu cacao si menta.
Pentru aceasta reteta, pe langa naut, avem nevoie de menta uscata maruntita si cacao. Peste naut, adaugam menta uscata si cacao . Adaugam faina cat cuprinde si formam biscuitii.
Biscuiti din naut cu lamaie si mac.
Pentru aceasta reteta, avem nevoie de coaja de lamaie si mac. Peste naut, punem coaja de lamaie si mac. Adaugam faina cat cuprinde si formam biscuitii.
Biscuiti din naut cu scortisoara.
Pentru aceasta reteta, avem nevoie de pudra de scortisoara. Peste naut, adaugam scortisoara si faina cat cuprinde.
Biscuiti din naut cu bobite de ciocolata.
Pentru aceasta reteta, avem nevoie de bobite sau pepite de ciocolata. Peste naut, adaugam aroma de migdale amare si bobite de ciocolata. Adaugam faina cat cuprinde si formam biscuitii.
Daca iti plac migdalele, poti incerca si aceasta reteta de biscuiti vegani din migdale.
Aboneaza-te la canalul de retete 100 de ani – Retete fara Alergeni!
Lasa un comentariu mai jos si spune-ne cum a iesit reteta de paine fara gluten! Vrei sa afli cum sa faci si alte bunatati?
Poti propune si alte retete sanatoase pe care sa le pregatim in acest blog sau pe canalul de retete.
Nu uita sa te abonezi la canalul de you tube – 100 de ani – Retete fara alergeni – Retetele Longevitatii, daca vrei sa vezi ai alte retete de paine, placinta si dulciuri facute din ingrediente sanatoase, fara gluten sau zahar!
eJuliana.ro - Magazin de cadouri
Cadouri de Botez şi Nunta | Magazin online, Bucureşti
Vezi produse în magazin