Biscuiti De Ovaz Cu Migdale in Caramel Sarat

Biscuiti in Caramel Sarat cu Ovaz si Migdale

Astazi, facem o reteta de dulciuri sanatoase, biscuiti de ovaz cu migdale. Incearca-i si tu daca vrei sa te bucuri de niste biscuiti deliciosi si sanatosi!

Poti vedea reteta si in format video, pe canalul de retete fara alergeni – 100 de ani – Retetele Longevitatii, urmand linkul de mai jos:

Reteta – biscuiti de ovaz cu migdale

Pentru aceasta reteta de biscuiti, vom avea nevoie de urmatoarele ingrediente sanatoase:

  • 1oo grame de fulgi de ovaz mai fini
    50 grame migdale crude taiate marunt
    50 grame ulei de cocos extravirgin
    40 grame + 20g sirop de cocos/arțar/agave/etc
    1-2 grame sare
    1-2 linguri apă
    50 grame de migdale + 20g sirop + 5g ulei cocos +1 g sare

Cantitati pentru 5 biscuiti

Cum facem reteta?

Mai intai de toate, taiem migdalele marunt dupa care le vom carameliza in sirop de agave si sare.

Intr-o tigaie la foc mediu, vom pune migdalele crude la prajit pentru putin timp. Lasam putin tigaia sa se raceasca inainte de a pune siroul de agave.

Le putem pune si la cuptor 10 minute la temperatura de 170 de grade Celsius.

Adaugam 2 grame de sare. Le lasam la foc mediu amestecand mereu pana se evapora toata apa din sirop.

Le punem pe o hartie de cop si asteptam sa se intareasca caramelul. Daca nu mai ai rabdare sa astepti pana se intareste caramelul la temperatura camerei, le poti pune la cuptor pentru 15-20 de minute.

Citeste si:  Cea Mai Buna Ciorba De Legume, Acrita Cu Zeama De Varza
Pregatim fulgii de ovaz.

Avem nevoie de jumatate de cantitate fulgi de ovaz si jumatate de cantitate, faina de ovaz. Ii puteti da la blender dar fara sa-i transformati in faina. Fulgii de ovaz nu trebuie sa fie foarte grosieri. Foloseste ceva mai fin!

Adaugam siroul peste fulgii de ovaz. Adaugam apoi, uleiul de cocos presat la rece, topit. Amestecam totul foarte bine.

Desi, la inceput aluatul nu se leaga, la sfarsit iese bine. Puteti sa mai adaugati apa.

Adaugam migdalele taiate marunt si amestecam totul foarte bine.

Formam biscuitii de ovaz cu migdale caramelizate.

La cuptor.

Dam biscuitii la cuptor pentru 10 minute la temperatura 170 de grade.

Lasati biscuitii sa se raceasca pe hartia de copt asa cum i-ati scos din cuptor!

Sunt deliciosi. Incearca-i  si tu! Pofta buna!

Aboneaza-te la canalul de retete 100 de ani – Retete fara Alergeni!

Lasa un comentariu mai jos si spune-ne cum a iesit reteta de biscuiti de ovaz cu migdale ! Vrei sa afli cum sa faci si alte bunatati?

Poti propune si alte retete sanatoase pe care sa le pregatim in acest blog sau pe canalul de retete.

Nu uita sa te abonezi la canalul de you tube – 100 de ani – Retete fara alergeni – Retetele Longevitatii, daca vrei sa vezi ai alte retete de paine si dulciuri facute din ingrediente sanatoase, fara gluten sau zahar!

Citeste si:  Muraturi - Reteta Alimente Fermentate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *