Biscuiti Cu Mere Fara Zahar si Fara Gluten
Astazi facem o reteta de biscuiti cu mere fara zahar si fara gluten, super delicioasa. Este o reteta simpla, nu necesita mult timp si foarte usoara.
Reteta de Biscuiti Cu Mere – Ingrediente
Hai sa vedem de ce ingrediente ai nevoie si cum se pregatesc!
Ingrediente pentru 12 biscuiti:
- 200g mere rase (daca folosesti mere golden sau mere dulci nu iti mai trebuie nici un fel de indulcitor)
- 50g stafide sau curmale taiate marunt sau orice fel de indulcitor preferi
- 100g faina de orez (daca nu ai faina rasnesti 100g de orez)
- 100-120g faina de ovaz (ovaz macinat la rasnita)
- 70g ulei de cocos
- 1 lingurita de scortisoara
- 1 lingurita praf de copt
- coaja rasa de la o lamaie
- esenta de vanilie
- 1 varf de cutit de sare
- 1-2 linguri de seminte de chia (optional)
- 1 lingurita de mac pentru ornat (optional)
Mod de preparare:
Spalam merele, le curatam de coaja si le dam pe razatoarea mare. Eu am folosit 4 mere potrivite, ca marime.
Cantarim merele razuite si le punem intr-un blender.
Daca depasesti un pic cantitatea si in loc de 200g ai 210 sau 220 e ok. O sa pui un pic mai multa faina de ovaz.
Deci, punem merele razuite intr-un blender,
Adaugam sarea si uleiul de cocos topit.
Mixam totul pana devine o pasta.
Transferam intr-un bol compozitia si punem scortisoara, vanilia, coaja rasa de la o lamaie, praful de copt, stafidele (sau ce indulcitor preferi) si semintele de chia. Eu nu am folosit nici un indulcitor. Merele au fost foarte dulci.
Amestecam toate ingredientele foarte bine.
Punem intr-un bol faina de orez si faina de ovaz si le amestecam.
Incepem sa adaugam din faina treptat.
Acum depinde si de cat de suculente sunt merele. Eu am folosit in total 210g faina (orez 100g+110g ovaz).
Cum modelam biscuitii?
Trebuie sa avem o compozitie pe care sa o putem modela in biscuiti. Nu trebuie sa curga, dar nici sa fie tare.
Incepem sa formam biscuitii (eu i-am modelat cu mana) si la sfarsit presaram macul. Asezam biscuitii pe o tava tapetata cu hartie de copt.
Cum coacem?
Ii punem in cuptorul preincalzit la 180C pentru 15-20 de minute.
Cand biscuitii sunt gata ii transferam pe o farfurie si ii lasam sa se raceasca.
Ii poti servi cu o ceasca de ceai sau cafea, sunt absolut deliciosi. Atunci cand ai pofta de ceva dulce, sunt perfecti.
Daca iti plac merele si morcovii, avem si o reteta de biscuiti cu mere si morcovi, delicioasa.
Aboneaza-te la canalul nostru de retete!
Ai incercat reteta noastra? Cum a iesit? Lasa un comentariu mai jos si spune-ne cum au iesit biscuitii cu mere fara gluten si fara zahar!
Nu uita sa te abonezi la canalul nostru daca vrei sa vezi si alte retete de dulciuri fara zahar si fara gluten, facute cu ingrediente sanatoase!
Am incercat sa fac si eu, nu mi-a reusit. Am inceput sa calc si eu in ultimul timp prin bucatarie si sa incerc diverse chestii dar inca nu prea imi ies :))
Intre noi fie vorba, nici mie nu mi-au iesit foarte fragezi din prima. Acum imi ies deliciosi. Secretul este sa nu renunti!