Biscuiti Fara Gluten Cu Mar, Morcov Si Ghimbir
Astazi, facem o reteta de desert sanatos, biscuiti cu mar si morcov fara zahar fara gluten. Se face repede si usor si ceeace este cel mai important, este un desert delicios si sanatos pentru toata familia.
Poti vedea reteta de biscuiti fara zahar in varianta video pe canalul nostru de you tube aici:
Ingrediente Reteta
Este una dintre retetele mele preferate pentru ca folosesc faina de ovaz in loc de faina alba de grau.
Pe langa morcov si mar, avem nevoie si de faina de ovaz si faina de orez.
Daca nu ai faina de ovaz, poti folosi fulgi de ovaz pe care poti sa-i dai la rasnita. La fel poti proceda si cu faina de orez.
Am adaugat seminte de chia, ghimbir si alte condimente.
Pentru aceasta reteta, avem nevoie de urmatoarele ingrediente sanatoase:
- 100 de grame de faina de ovaz
- 100 de grame de faina de orez
- 100 de grame de mar ras
- 100 de grame de morcov ras
- seminte de chia (optional)
- 70 de grame de ulei de cocos
- 2 linguri de indulcitor sau stafide si curmale
- 1 coaja rasa de la o lamaie
- 1 lingurita de esenta de vanilie sau extract de vanilie
- 1 lingurita de scortisoara
- 1 lingurita de praf de copt
- 1 varf de cutit de sare
- seminte de mac pentru decor (optional)
Mode de preparare:
Mai intai, spalam morcovul si marul si le curatam de coaja.
Dam morcovul si marul la razatoare. Eu l-am dat pe razatoarea mare pentru ca oricum, le voi da la blender impreuna cu compozitia.
Adaugam uleiul de cocos.
Adaugam varful de cutit de sare.
Dam totul la blender pana obtinem o pasta.
Amestecam compozitia
Turnam amestecul intr-un bol
Nu uita sa adaugi si indulcitorul sau stafidele si curmalele!
La mine marul si morcovul au fost destul de dulci, asa ca nu a mai fost nevoie de indulcitor.
Adaugam scortisoara, ghimbirul, coaja rasa de la o lamaie, esenta de vanilie si praful de copt.
Adaugam faina de ovaz si amestecam pana obtinem o compozitie cu care putem lucra.
Daca marul si morcovul a fost foarte suculent, mai adaugam faina de ovaz.
Modelam biscuitii
Dupa ce am format aluatul, il lasam cateva minute inainte de a modela biscuitii.
Putem modela biscuitii cu mana.
Ne ajutam de o spatula sau de o furculita pentru a-i aplatiza si pentru a le da o forma frumoasa!
II asezam pe toti, frumos, in tava tapetata cu hartie de copt.
Cum coacem biscuitii cu mar?
Cuptorul trebuie sa fie incalzit la 180 – 200 de grade Celsius.
Dam tava la cuptor pentru aproximativ 15-20 de minute.
Cand sunt gata, scoatem tava de la cuptor si ii lasam sa se raceasca.
Pofta Buna!
Aboneaza-te la canalul nostru de retete fara gluten si fara zahar!
Daca vrei sa vezi si alte retete cu ingrediente sanatoase, fara zahar si fara gluten, aboneaza-te la canalul nostru de You Tube.
Ne poti urmari si aici pe site-ul nostru. Lasa un comentariu mai jos daca vrei sa ne sustii munca. Daca ai incercat reteta, spune-ne cum a iesit!
eJuliana.ro - Magazin de cadouri
Cadouri de Botez şi Nunta | Magazin online, Bucureşti
Vezi produse în magazin