Beneficiile ionilor negativi

Beneficiile ionilor negativi din aerul pe care il respiram

Astazi am ales sa vorbim despre beneficiile ionilor negativi din aerul pe care il respiram. Ionii negativi sunt atomi de oxigen incarcati cu un electron suplimentar. Atmosfera si aerul pe care il respiram in mod normal este plina atat de ioni negativi si pozitivi. Ionii negativi sunt benefici sanatatii noastre dar in functie de mediul in care traim, putem beneficia sau nu de acestia.
Prezenta ionilor negativi este foarte importanta pentru ca acestia pot sa curete aerul din casa de alergeni, polen, mucegai si alte particule periculoase din aer, precum, virusurile si bacteriile. Lipsa ionilor negativi din aerul pe care il respiram, creaza mediul propice dezvoltarii particulelor de praf.
Aerul conditionat, lipsa de ventilatie, aparatura electrica, toate produc ioni pozitivi si inlatura ionii negativi. Televizorul, calculatorul, aparatura casnica, chiar si covoarele si tapiteria din casa produc ioni pozitivi.
Cel putin o treime din populatie pare sa fie sensibila din cauza lipsei ionilor negativi din aer. Cand ni se spune ca trebuie sa respiram aer curat si sa evitam mediul poluat pe cat posibil, in realitate, vorbim si despre lipsa ionilor negativi. In acelasi timp, prezenta ionilor negativi in casa sau mediul de locuit aduce beneficii surprinzatoare pentru sanatatea noastra.
Unde gasim ioni negativi?
Ionii negativi se gasesc in prezenta apei naturale curgatoare. Apa in miscare creaza ioni negativi deaceea, trebuie sa fim aproape de izvoare, parauri, rauri, cascade, valurile marii si ape curgatoare, in general.

Citeste si:  Cele mai deosebite cadouri pentru nunta

Beneficiile ionilor negativi

Toti oamenii se simt bine langa apele curgatoare dar probabi cei mai multi nu stiu de ce. Nu este de mirare ca ne simtim atat de energizati la plaja, in prezenta valurilor marii.

Beneficiile ionilor negativi
Cand simtim ionii negativi cel mai puternic? Dupa cum am mentionat si mai sus, la mare, la rau, langa cascade dar si  in timpul sau dupa ploi si furtuni.
Unde nu gasim ioni negativi?
In mediile poluate, spatiile inchise, neaerisite, fara ferestre, in masini, in prezenta aerului conditionat si a aparatelor electrice.Idei de tinute pentru birou.
Daca locuim in orase aglomerate, concentratia de ioni negativi din aer este mult mai mica decat concentratia de care beneficiaza cei care respira aerul de la tara, de la munte.
Pentru a ne asigura ca avem ioni negativi acasa, trebuie sa instalam purificatoare de aer sau sa amplasam fantani arteziene de interior. Concentratia cat mai mare de ioni negativi din aerul pe care il respiram este esentiala pentru starea buna, energia si santatea noastra
Marian Diamond, profesor de neuroanatomie la Berkeley, Universitea din California, a descoperit ca nivelul de serotonina din creier are legatura cu nivelul de ioni negativi din aerul respirat. Daca te simti moale, letargic, obosit s-ar putea sa nu aiba intotdeauna legatura cu vreo boala ci cu lipsa aerului curat din locuinta sau spatiul unde petreci foarte mult timp. In plus lipsa aerului curat poate cauza boala.

Citeste si:  Cum poti pastra flori proaspete in vaza?

Ce trebuie sa faci pentru o stare buna de sanatate?
Asigura-te ca spatiul in care locuiesti beneficiaza de aer curat si aparatul de aerul contiditionat include purificator! Aeriseste cat mai des! Deschide ferestrele casei in fiecare dimineata! Ideal este sa aerisesti de cel putin doua ori pe zi!
Instaleaza un generator de ioni negativi in camera unde petreci cel mai mult timp! Amplaseaza o fantana arteziana de interior in casa sau biroul tau!

Fantana de apa feng shui
Fa dus in fiecare dimineata. Si jetul de dus, genereaza ioni negativi. Nu rata dusul de dimineata inainte sa pleci la serviciu sau la scoala!
Iesi afara dupa ploaie! Petrece cat mai mult timp in aer liber, in parc, in padure, aproape de surse de ape in miscare daca este posibil!Beneficiile ionilor negativi

Mai multe detalii despre beneficiile ionilor negativi puteti citi si in alte articole precum: https://www.negativeiongenerators.com/negativeionsresearch.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *