Batranetea nu este o boalaBatranetea nu este o boala ci doar o etapa din viata

Batranetea nu este o boala asa cum crede majoritatea ci doar o etapa din viata care merita traita frumos.Cei mai multi cred ca o sanatate subrezita si simptomele de boala vin la pachet odata cu batranetea. Faptul ca batranii sunt de cele mai multe ori si bolnavi este considerat ceva normal, ca si cum natura a programat boala pentru aceasta etapa din viata. In realitate, nu ar trebui sa fie deloc asa.

Cadouri pentru bunici, batranetea

Jean Carper, in cartea sa ” Cum sa oprim imbatranirea?”, sustine ca cele mai multe dintre schimbarile atribuite unei imbatraniri normale nu sunt predestinate. Subrezirea sanatatii nu este predestinata ci accidentala, cauzata de propria ignoranta si neglijenta.


Vestea buna este ca putem oricand intoarce totul la 180 de grade daca vrem. O abordare sau o viziune gresita poate fi schimbata oricand. In limitele unei mosteniri genetice individuale, viata poate fi transformata chiar si la batranete printr-o dieta si un stil de viata sanatos. Un stil de viata gresit poate fi schimbat chiar si la batranete, insa este nevoie de o vointa puternica.

Bruce N. Ames, de la Universitatea din California, sustine ca imbatranirea este cauzata de oxidanti. Cand vorbim despre oxidanti, ne referim la radicalii liberi. Ei sunt responsabil de subrezirea sanatatii. Cum putem actiona pentru a contracara actiunea radicalilor liberi sau oxidantilor? Prin antioxidantii din dieta noastra. Acestia se gasesc in special, in fructe si legume. Ei sunt cei care lupta impotriva deteriorarii sanatatii, mai ales la batranete. Asigurandu-ne ca in fiecare zi consumam alimente care contin cat mai multi antioxidanti, minimalizam actiunea radicalilor liberi, considerati responsabili pentru imbatranire.

Citeste si:  Folosesti sampon cu sulfati?

Caleb Finch, un cunoscut gerontolog, sustine ca anumite creaturi nu imbatranesc de fapt niciodata. Desi acestea imbatranesc cronologic, biologic raman la fel. De exemplu, anumiti pesti traiesc 100 de ani fara sa prezinte semne de imbatranire.

Adevarul uimitor este ca o mare parte din imbatranire este inutila si poate fi prevenita. Se poate spune ca imbatranirea este chiar reversibila. Varsta cronologica nu este acelasi lucru cu varsta biologica. Sunt multi oameni cu un stil de viata sanatos a caror varsta biologica este mai mica cu 10 si chiar 20 de ani decat varsta cronologica.

Jane Fonda Batranetea nu este o boala

Jane Fonda  80 de ani, sustine ca nu s-a simtit niciodata mai bine si nu a fost niciodata mai fericita decat acum la mijlocul ”actului III”.

Fiecare om este responsabil de o batranete frumoasa. Multe din aspectele caracteristice batranetii sunt legate de stilul de viata si nu de imbatranire. Un stil de viata gresit te poate imbatrani de tanar. Alege sa traiesti sanatos pentru a te bucura de sanatate cat mai mult timp!

Asadar, batranetea nu este o boala ci doar o alta etapa frumoasa din viata de care trebuie sa te bucuri.

 

Sumar
Batranetea nu este o boala ci doar o etapa din viata
Nume Articol
Batranetea nu este o boala ci doar o etapa din viata
Descriere
Batranetea nu este o boala asa cum crede majoritatea ci doar o etapa din viata care merita traita frumos.Cei mai multi cred ca o sanatate subrezita si simptomele de boala vin la pachet odata cu batranetea.
Autor
Publicat de
Juliana
Logo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *