Cea Mai Gustoasa Reteta Bulgareasca De Ardei Capia Pane
Nu cred ca ai mai mancat ardei capia pane asa cum ii fac eu. Este o reteta veche pe care mama a invata-o de la o verisoara din Bulgaria acum multi ani. Este un fel de mancare bulgareasca care se face rapid, foarte simplu si este extrem de delicioasa.
Stiai ca ardeiul contine mai multa vitamina C decat portocala? Toate soiurile de ardei contin cantitati importante de vitamina C.
Daca ai norocul sa ai deja ardei capia copti la borcan in suc propriu sau la congelator, atunci timpul de preparare se rezuma la 5 minute. Daca trebuie sa coci ardeii capia, atunci o sa-ti ia un pic mai mult timp. Ideea e ca poti sa-i coci cu o zi inainte. Asa ca hai sa-ti arat ce poti face din niste simpli ardei kapia copti.
Stiu ca au gust bun si asa simpli cu putin ulei de masline, lamaie sau otet si putin usturoi. Dar daca esti fan ardei iti propun sa incerci si reteta asta .
Ingrediente:
Pentru aceasta reteta, avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 4-5 ardei kapia copti
- 1 ou
- 3-4 linguri ulei de masline sau ulei de floarea soarelui nerafinat
- Sare dupa gust
Mod de preparare:
- Intr-un bol mai mic spargem oul si il batem bine cu putina sare.
- Punem intr-o tigaie uleiul si il lasam sa se incinga.
- Luam cate un ardei, il dam prin ou si il punem in tigaie. Asa procedam cu toti ardeii.
- Ii lasam 1 minut pe o parte (cred ca si mai putin de 1 minut) si dupa ii intoarcem. La fel, ii lasam tot 1 minut.
- Scoatem ardeii pe o farfurie si asta este tot.
Cel mai bine merg cu putina branza si paine proaspata. Sau poti sa ii servesti langa o salata si cartofi la cuptor. Sunt absolut deliciosi.
Astept sa-mi spui parerea ta in comentarii. Mai ales ca stiu cum e sa nu ai timp si sa-ti fie foame. Pe mine reteta asta m-a ajutat de fiecare data.
Chiar si atunci cand ai invitati si nu stii ce sa faci, iti recomand aceasta reteta alaturi de un platou cu branza si paine.
Pofta buna!
eJuliana.ro - Magazin de cadouri
Cadouri de Botez şi Nunta | Magazin online, Bucureşti
Vezi produse în magazin