Amandine Vegane din Quinoa si Faina de Cocos, Vegane, fara gluten
Astazi, facem un dulce delicios si sanatos, reteta de amandine din quinoa si faina de cocos fara gluten, in varianta vegana. Daca vrei sa eviti glutenul, incearca aceasta reteta de amandine vegane din cele mai sanatoase ingrediente!
Poti vedea aceasta reteta si in varianta video pe canalul de you tube 100 de ani – retete fara alergeni, aici:
Ingrediente – Reteta amandine fara gluten
Pentru aceasta reteta, avem nevoie de urmatoarele ingrediente :
Pentru Blat
- 250g quinoa / hrisca
- Lapte cocos gras pana la 700g
- 40g cacao / carob (roscove)
- 25g faina de cocos
- 10g praf de copt de casa / 1 pliculet ( 500g faina )
Crema de ciocolata – Ganache
- 200g ciocolata cu min 64% cacao
- 50ml lapte de cocos gras
Glazura
- 100g ciocolata cu min 64% cacao
- 50ml ulei / apa / lapte vegan
Sirop
- 150ml sirop de artar
- 50ml apa
- Extract de rom / esenta de rom sau extract de migdale amare
Cum facem reteta?
Incepem prin a spala foarte bine boabele de quinoa, pana cand nu mai fac spuma.
In felul acesta ne putem asigura ca prajitura nu va iesi amaruie,de la boabele de quinoa.
Hidratam quinoa pentru cel putin 8 ore impreuna cu o lingura de otet de mere sau o lingura de zeama de lamaie.
Daca avem posibilitatea sa clatim de mai multe ori pe parcursul celor 8 ore quinoa, cu atat mai bine.
Dupa cele 8 ore clatim totul foarte bine si le punem pe cantar.
Cele 250g de quinoa uscate, dupa hidratare, la mine au cantarit 410 grame.
Am completat cu lapte gras de cocos din conserva pana la 700 grame .
In cazul in care nu puteti consuma lapte de cocos , atunci puteti folosi oricare alt tip de lapte, dar veti completa cu lapte doar pana la 650 grame si 50 grame de ulei.
Optional adaugam si un praf de sare.si dam totul foarte bine la blender, pana cand obtinem o emulsie foarte fina.
Cu cat este mai fina emulsia, cu atat blatul va iesi mai pufos.
Transferam totul intr-un bol si cu ajutorul unui tel, vom incorpora si restul ingredientelor : cacaoa pudra , faina de cocos ( care este absolut necesara in acest blat pentru ca avem nevoie de ceva care sa tina foarte bine siropul ) si praful de copt .
Amestecam totul foarte bine .
Cum coacem amandinele?
Aluatul este destul de grosut, dar ne miscam repejor si dam repede la copt.
Tava de dimensiunea 15x 24 cm.
Coacem pentru 30 – 35 min la cuptorul preincalzit la 170 – 180 C.
Facem testul scobitorii.
Este putin umeda, dar este normal pentru ca asa se comporta faina de cocos.
O scoatem din tava dupa 2 – 3 min si o lasam sa se raceasca complet la temperatura camerei.
Cum pregatim siropul si ornarea amandinelor?
Intre timp pregatim siropul.
Intr-un bol amestecam extractul de rom , impreuna cu siropul de artar si apa.
Cel mai bine ar fi sa asamblam prajitura la 2 – 3 ore dupa ce am scos-o din cuptor.
Am taiat aluatul pe orizontala in 2 foi egale .
L-am pus din nou in tava si am turnat siropul peste, pentru a insiropa foarte bine foile.
Le lasam sa absoarba tot siropul, dupa care incepem sa le asamblam.
Punem crema ganache pe care o facem un pic mai tare ca sa ne tina bine aluatul.
Pastram 2 – 3 linguri ca sa ornam la final prajiturile.
Portionam prajitura dupa bunul plac .
Adaugam glazura ( ciocolata topita cu uleiul la bain marie ) .
Despartim un pic bucatile ca sa curga glazura si printre ele.
Ornam prajitura dupa bunul plac.

Aboneaza-te la canalul de retete 100 de ani – Retete fara Alergeni!
Lasa un comentariu mai jos si spune-ne cum a iesit reteta de amandine din quinoa si faina de cocos fara gluten! Vrei sa afli cum sa faci si alte bunatati?
Poti propune si alte retete sanatoase pe care sa le pregatim in acest blog sau pe canalul de retete.
Nu uita sa te abonezi la canalul de you tube – 100 de ani – Retete fara alergeni – Retetele Longevitatii, daca vrei sa vezi ai alte retete de paine si dulciuri facute din ingrediente sanatoase, fara gluten sau zahar!
eJuliana.ro - Magazin de cadouri
Cadouri de Botez şi Nunta | Magazin online, Bucureşti
Vezi produse în magazin