Cel Mai Bun Aluat De Pizza Fara Gluten Cu Faina De Ovaz

Cel Mai Bun Aluat De Pizza Fara Gluten Cu Faina De Ovaz

Pana sa nimeresc un aluat de pizza fara gluten, am incercat foarte multe retete. Sincer nu m-a incantat niciuna. Asa ca intr-o zi am zis sa incerc si varianta cu faina de ovaz.

Cei mai multi se feresc sa lucreze aluaturi cu faina de ovaz, pentru ca este foarte greu de lucrat. Neavand gluten, nu se intinde aproape deloc si daca nu stii cata apa sa pui sau faina, poate sa se sfarame de zici ca e nisip. Dar eu am zis sa incerc si varianta asta.
Vreau sa-ti spun ca este cea mai buna varianta din cate am incercat pana acum. Intr-adevar am avut si zile cand nu mi-a iesit perfect, dar tot am reusit sa-l intind.

Hai sa-ti spun de ce ingrediente ai nevoie.

Ingrediente aluat de pizza cu faina de ovaz:

Aluat pentru doua tavi marimea: 31 cm diametru, 26 cm interior

  • 160 g faina de ovaz (eu am macinat fulgii de ovaz)
  • 50 g faina de ovaz pentru framantat
  • 1 lg faina de ovaz
  • 7 g drojdie uscata (un pliculet)
  • 150 ml apa calduta
  • 3 lg ulei de masline
  • 1 lg ulei de masline pentru uns tava
  • 1 varf de lgt de sare

Mod de preparare:

  • Intr-un bol mai mic punem pliculetul de drojdie uscata impreuna cu 1 lg de faina de ovaz.
  • Turnam peste 150 ml apa calduta si amestecam pana se dizolva drojdia si faina.
  • Lasam amestecul 10 minute deoparte.
  • Intr-un bol mai mare punem 160 g de faina de ovaz.
  • Facem o gaura in mijloc si punem sarea si uleiul de masline.
  • Dupa 10 minute turnam amestecul de drojdie si faina in bol si incepem sa amestecam .
  • La inceput amestecam cu o lingura, dupa care incepem sa mai adaugam din cele 50 g faina de ovaz putin cate putin si incepem sa framantam aluatul cu mana.
  • Daca cele 50 g de faina nu ajung pentru a forma un aluat pe care poti sa-l iei in mana fara sa se lipeasca, mai pui putina faina de ovaz.
  • Acum depinde de faina. Poti sa folosesti mai mult sau mai putin. Atentie sa nu pui prea multa ca sa devina aluatul prea tare. Trebuie sa fie mai moale, dar nu foarte lipicios.
  • Impartim aluatul in doua parti egale.
  • Presaram putina faina de ovaz pe blatul de lucru si intindem prima bila de aluat cu grija. Daca se mai rupe nu este nici o problema.
  • Ungem tava cu putin ulei de masline.
    Cand il pui in tava de pizza, poti sa-l repari cu mana. Daca nu reusesti sa-l intinzi cu sucitorul cat este tava, pune-l asa si cu mana intinzi aluatul in tava.
  • Procedezi la fel si cu cealalta bila de aluat.
  • Peste incepi sa pui sosul de rosii, mozzarella vegana si busuioc sau ce preferi si o bagam in cuptorul preincalzit la 200C pentru 15-20 de minute.
Citeste si:  Ghiveci De Legume In Stil Italienesc

Crede-ma ca atunci cand vei gusta o sa vezi ca a meritat putin efort ca sa intinzi aluatul. Pizza este delicioasa. Mie imi place asa simpla cu sos de rosii, mozzarella vegana din abundenta si busuioc proaspat la sfarsit cand o scot din cuptor. Adica varianta de margherita vegana.
Te rog sa incerci si tu si sa-mi scrii in comentarii cum ti-a iesit.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *