6 sfaturi pentru amenajarea unei bucatarii mici
Ai nevoie de inspiratie in amenajarea unei bucatarii mici? Probabil nu esti singurul, pentru ca cele mai multe apartamente nu dispun de un spatiu prea generos pentru bucatarie.
Totusi, unul din cele mai frumoase spatii pe care le poti aranja este bucataria. In general, bucataria este locul cel mai “permisiv” pentru oameni. Acolo se strange lumea sa gateasca, sa manance sau sa stea la o tigara.
Din pacate, cei mai multi dintre noi dispun de o bucatarie de mici dimensiuni. Aranjarea bucatariei astfel incat sa avem suficient spatiu poate fi, astfel, o provocare.
Mai jos, ti-am pregatit cateva idei care te vor ajuta sa iti maximizezi spatiul pe care il ai la dispozitie in bucatarie.
Iata cateva recomandari si idei pentru amenajarea unei bucatarii mici, gandite si cu ajutorul celor de la Naturlich, magazin online de mobilier
1. Amenajarea unei bucatarii mici inseamna functionalitate
Gandeste-te intai la functionalitate! Chiuveta, frigider, si masa de bucatarie sunt esentiale. Amenajarea unei bucatarii mici poate fi destul de simpla daca stii de unde sa incepi. Asigura-te ca ai suficient spatiu pentru a te folosi de frigider, chiuveta si masa unde prepari mancarea, fara sa te simti incomodat.
Spatiu pentru depozitare. Ai mare grija sa dispui de suficiente dulapuri pentru a avea suficient spatiu de depozitare pentru oale, farfurii, mirodenii si alte lucruri ce nu pot lipsi dintr-o bucatarie.
Vizualizeaza spatiul aranjat final! Nu este suficient sa masori si sa desenezi pe hartie. Stai in bucatarie si incearca sa vizualizezi cum ar arata aranjamentul pe care ti l-ai propus. Daca simti ca ceva nu ar fi in regula, atunci probabil ca asa este.
2. Gandeste-te la culorile ce vor domina in incapere
Inainte de toate, ai in vedere culorile pe care vrei sa le folosesti. Prea multe culori intr-o incapere mica pot fi inconfortabile pentru ochi. Evita pe cat posibil culorile reci, mai ales cele „tipatoare”.
Regasim in imagine un exemplu bun de culori asortate in mod corespunzator. Tente de lemn natural, gresie gri si cuptor negru. Ideea de baza este ca mobila, gresia si faianta sa se asorteze intre ele ca si culori si sa nu fie elemente care „ies din peisaj”.
3. Nu exagera cu locurile de depozitare
In spatii mici, depozitarea este un factor esential. Cu toate astea, daca ai prea mult loc de depozitare, nu va mai ramane loc de circulatie, iar bucataria va fi sufocanta. Dulapioarele suspendate sunt o alegere buna, mai ales daca acestea au usi transparente.
4 Iluminarea trebuie aleasa cu grija
Daca bucataria este mica, este important sa te asiguri ca este suficient de bine iluminata. Restul ideilor pe care le vei pune in practica vor fi degeaba daca lumina este slaba. O bucatarie bine iluminata pare mai spatioasa.
5 Aplica minimalismul si in bucatarie
Atunci cand spatiul este limitat, este important sa tii la vedere doar lucrurile de care ai cu adevarat nevoie. Nu conteaza ca lucrurile respective sunt mici deoarece fiecare lucru in plus poate aglomera incaperea. Pastreaza doar acele lucruri care sunt atat functionale, cat si frumoase. Pastreaza restul lucrurilor in sertare si dulapioare.
6 Design-ul coeziv este cel mai frumos in amenajarea unei bucatarii mici
Putinul spatiu nu trebuie neaparat sa reflecte si nivelul ambitiei in vederea amenajarii bucatariei. Fii atent la fiecare detaliu, de la aragaz, frigider, pana la perdele si mobila. Fiecare element trebuie sa se potriveasca si sa formeze un intreg coeziv.
In cazul unei bucatarii mari, poate fi coplesitor sa asortezi fiecare element atunci cand o reamenajezi. O bucatarie mica presupune mai putine elemente pe care trebuie sa le ai in vedere. Coezivitatea in design confera bucatariei un aspect modern.
Doresti sa iti amenajezi bucataria astfel incat sa nu te mai saturi sa petreci timp in ea? Naturlich te poate ajuta cu bucatarii la comanda si consultanta in vederea design-ului.
eJuliana.ro - Magazin de cadouri
Cadouri de Botez şi Nunta | Magazin online, Bucureşti
Vezi produse în magazin