5 secrete la interviu pe care nici un angajator nu ti le va spune


5 secrete la interviu pe care cu siguranta, nici un angajator nu ti le va spune

Daca esti in cautare de slujba, sunt cateva secrete la interviu pe care ar trebui sa le stii daca vrei sa ai succes. Am pregatit mai jos pentru tine,  5 secrete la interviu pe care angajatorul nu ti le spune dar tu trebuie sa le stii pentru a fi ales/aleasa:
Iti poti pierde slujba inainte sa o primesti
Pentru ca un angajator are nevoie de cineva cu anumite calitati, el/a se asteapta ca tu sa fii persoana pe care o cauta. Procesul de angajare necesita timp pretios pentru companie deaceea ei spera ca tu sa fii angajat/a imediat dupa intervieu. Provocare pentru tine! Nu-l face sa se razgandeasca.

secrete la interiu
Angajatorul vrea sa te placa
Deoarece ei cred ca ce ai scris in CV este adevarat, ei vor sa te angajeze. Se considera ca talentul si aptitudinile mentionate in CV sunt ale tale, nu? Atunci de ce te mai cheama la interviu? Pentru ca angajatorul vrea sa vada daca te potrivesti cu echipa in care urmeaza sa intri. Este adevarat ca de multe ori, angajatorii vor sa vada daca este adevarat ce ai scris in CV. Daca ce ai scris in CV, se potriveste cu realitatea, atunci esti pe drumul cel bun. Deasemenea, angajatorul, mai vrea sa vada daca ii place de tine ca persoana. Odata ce te-au angajat, te va vedea si va vorbi cu tine in fiecare zi de lucru. De multe ori ei petrec mai mult timp la firma cu tine decat acasa cu familia. Este normal sa doreasca sa angajeze o persoana placuta, nu o ”vrajitoare”. Asa ca partea cu imi place sau nu de X conteaza foarte mult.
Tocmai de aceea, cliseele folosite in raspunsurile la intrebarile puse in cadrul unui interviu, nu ajuta. Daca angajatorii nu afla cine esti cu adevarat, s-ar putea sa-i deranjeze lipsa ta de sinceritate.
Fii tu insuti/insati si raspunde, folosind propriile cuvinte, nu clisee sau raspunsuri invatate.
Aspectul fizic conteaza
Infatisarea sau aspectul fizic pe care il ai la interviu poate fi hotarator la interviu. Daca te-ai imbracat asa cum mergi pe strada cand te duci la cumparaturi, nu vei avea deloc aspect profesional. Tatuajele vizibile, piercing-urile, parul facial ciudat si anumite piese vestimentare care nu se potrivesc cu momentul interviului, nu te vor ajuta. Daca transpiri abundent, esti nervos/a, peste masura de timorat, nu te ajuta. Pe de alta parte, daca esti arogant/a, daca te imbraci prea sofisticat sau prea elegant pentru interviu, iar nu e bine.
Se spune ca un angajator stie daca esti potrivit pentru postul respectiv chiar si dupa tinuta. De obicei, candidatii se imbraca pentru postul pe care s-il doresc nu pentru cel pentru care dau interviul.
Este important sa pleci devreme de acasa pentru a nu fi nevoit/a sa te grabesti. Asta te va ajuta sa-ti pastrezi calmul si increderea.

lensa.ro

cosuri de cadou corporate
Iti doresti postul prea mult
Este adevarat ca angajatorul vrea sa vada un candidat cu entuziasm nu unul plictisit. Totusi, daca vad prea mult entuziasm, ceva nu e in regula. Daca esti disperat/a sa primesti postul nu da bine pentru nici un angajator. Daca lucrezi undeva dar spui la interviu ca poti incepe imediat ai dat cu stangul in dreptul. Asta arata ca nu stii sa te comporti profesional la vechiul loc de munca. Acesta este un semn ca probabil vei face la fel si aici.
Desi este bine sa fii politicos si sa multumesti cand pleci de la interviu, daca nu mai incetezi cu politeturile si cu multumirile, asta este iar, un semn ca nu esti candidatul potrivit. Daca suni sau trimiti email-uri de mai multe ori pentru a afla decizia angajatorului, este iarasi o problema. Te va face sa arati disperat/a si poti enerva pe cei care ar trebui sa te angajeze.
Timpul este important pentru toata lumea
Regulile legate de timp sunt diferite de la angajator la candidat. Uneori dureaza mai mult pana se ia o decizie legata de persoana potrivita pentru post. Pentru unele companii, o saptamana se poate transforma intr-o luna.
Pentru candidat lucrurile sunt diferite. Daca trebuie sa aduca referinte si recomandari a doua zi, trebuie sa o faca. Candidatul trebuie sa fie puctual si sa poata demonstra ca este o persoana de incredere. Adu referintele chiar a doua zi!
Daca astepti raspunsul de la o alta companie sau folosesti interviul pentru a renegocia salariul pe care il primesti pentru slujba actuala, poate fi o problema. Angajatorul are nevoie de personal, deaceea te-a chemat la interviu. Ofertele de lucru au si data de expirare. Ia si asta in considerare!

Citeste si:  Butonii pentru camasa barbatului cu stil elegant

secrete la interviu

Sfat: Nu incurca pe nimeni! Daca nu iti doresti cu adevarat postul oferit de o companie, nu trimite scrisoarea de intentie sau CV-ul tau ! Mergi la interviu doar pentru postul care iti place cu adevarat si ti se potriveste cel mai mult! Alege o slujba pentru ca iti place ce faci, nu pentru bani!

Acum ca stii aceste secrete la interviu, sper ca te vor ajuta sa obtii postul potrivit pentru tine.

Sursa: 5 lucruri pe care nici un angajator nu ti le va spune la interviu

 

Sumar
5 secrete la interviu pe care cu siguranta, nici un angajator nu ti le va spune
Nume Articol
5 secrete la interviu pe care cu siguranta, nici un angajator nu ti le va spune
Descriere
Daca esti in cautare de slujba, sunt cateva secrete la interviu pe care ar trebui sa le stii daca vrei sa ai succes. Am pregatit pentru tine,  5 secrete la interviu pe care angajatorul nu ti le spune dar tu trebuie sa le stii pentru a fi ales/aleasa:
Autor
Publicat de
Juliana
Logo
lensa.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *