Secrete la interviu pe care nici un angajator nu ti le va spune

Secrete pe care trebuie sa le stii daca mergi la un interviu

Daca esti in cautare de slujba, sunt cateva secrete la interviu pe care ar trebui sa le stii daca vrei sa ai succes. Am pregatit mai jos pentru tine,  cateva secrete la interviu pe care angajatorul nu ti le spune dar tu trebuie sa le stii pentru a fi ales/aleasa:
Iti poti pierde slujba inainte sa o primesti daca nu le stii.

secrete la interviu

Cateva secrete care te pot ajuta sa obtii postul dorit

Pentru ca un angajator are nevoie de cineva cu anumite calitati, el/a se asteapta ca tu sa fii persoana pe care o cauta. Procesul de angajare necesita timp pretios pentru companie deaceea ei spera ca tu sa fii angajat/a imediat dupa intervieu. Provocare pentru tine! Nu-l face sa se razgandeasca!

Angajatorul vrea sa te placa

Deoarece ei cred ca ce ai scris in CV este adevarat, ei vor sa te angajeze. Se considera ca talentul si aptitudinile mentionate in CV sunt ale tale, nu? Atunci de ce te mai cheama la interviu?

Pentru ca angajatorul vrea sa vada daca te potrivesti cu echipa in care urmeaza sa intri. Este adevarat ca de multe ori, angajatorii vor sa vada daca este adevarat ce ai scris in CV.

Daca ce ai scris in CV, se potriveste cu realitatea, atunci esti pe drumul cel bun. Deasemenea, angajatorul, mai vrea sa vada daca ii place de tine ca persoana.

Secrete la interviu pentru postul potrivit

Odata ce te-au angajat, te va vedea si va vorbi cu tine in fiecare zi de lucru. De multe ori ei petrec mai mult timp la firma cu tine decat acasa cu familia. Este normal sa doreasca sa angajeze o persoana placuta, nu o ”vrajitoare”. Asa ca partea cu imi place sau nu de X conteaza foarte mult.

Tocmai de aceea, cliseele folosite in raspunsurile la intrebarile puse in cadrul unui interviu, nu ajuta. Daca angajatorii nu afla cine esti cu adevarat, s-ar putea sa-i deranjeze lipsa ta de sinceritate.

Fii tu insuti/insati si raspunde, folosind propriile cuvinte, nu clisee sau raspunsuri invatate.

secrete la interviu
Secrete la interviu

Aspectul fizic conteaza

Infatisarea sau aspectul fizic pe care il ai la interviu poate fi hotarator la interviu. Daca te-ai imbracat asa cum mergi pe strada cand te duci la cumparaturi, nu vei avea deloc aspect profesional.

Tatuaje. Tatuajele vizibile, piercing-urile, parul facial ciudat si anumite piese vestimentare care nu se potrivesc cu momentul interviului, nu te vor ajuta.

Transpiratia. Daca transpiri abundent, esti nervos/a, peste masura de timorat, nu te ajuta. Pe de alta parte, daca esti arogant/a, daca te imbraci prea sofisticat sau prea elegant pentru interviu, iar nu e bine.

Tinuta. Se spune ca un angajator stie daca esti potrivit pentru postul respectiv chiar si dupa tinuta. De obicei, candidatii se imbraca pentru postul pe care s-il doresc nu pentru cel pentru care dau interviul.

Este important sa pleci devreme de acasa pentru a nu fi nevoit/a sa te grabesti. Asta te va ajuta sa-ti pastrezi calmul si increderea.

Iti doresti postul prea mult

Este adevarat ca angajatorul vrea sa vada un candidat cu entuziasm nu unul plictisit. Totusi, daca vad prea mult entuziasm, ceva nu e in regula.

Daca esti disperat/a sa primesti postul nu da bine pentru nici un angajator. Daca lucrezi undeva dar spui la interviu ca poti incepe imediat ai dat cu stangul in dreptul. Asta arata ca nu stii sa te comporti profesional la vechiul loc de munca. Acesta este un semn ca probabil vei face la fel si aici.

Desi este bine sa fii politicos si sa multumesti cand pleci de la interviu, daca nu mai incetezi cu politeturile si cu multumirile, asta este iar, un semn ca nu esti candidatul potrivit.

Daca suni sau trimiti email-uri de mai multe ori pentru a afla decizia angajatorului, este iarasi o problema. Te va face sa arati disperat/a si poti enerva pe cei care ar trebui sa te angajeze.

Citeste si:  Ce inseamna cand visezi soareci?

Remedii pentru bani

Timpul este important pentru toata lumea

Regulile legate de timp sunt diferite de la angajator la candidat. Uneori dureaza mai mult pana se ia o decizie legata de persoana potrivita pentru post. Pentru unele companii, o saptamana se poate transforma intr-o luna.

Pentru candidat lucrurile sunt diferite. Daca trebuie sa aduca referinte si recomandari a doua zi, trebuie sa o faca. Candidatul trebuie sa fie puctual si sa poata demonstra ca este o persoana de incredere. Adu referintele chiar a doua zi!

Secrete la interviu pentru a obtine slujba ideala

Daca astepti raspunsul de la o alta companie sau folosesti interviul pentru a renegocia salariul pe care il primesti pentru slujba actuala, poate fi o problema. Angajatorul are nevoie de personal, deaceea te-a chemat la interviu. Ofertele de lucru au si data de expirare. Ia si asta in considerare!

Sfat: Nu incurca pe nimeni! Daca nu iti doresti cu adevarat postul oferit de o companie, nu trimite scrisoarea de intentie sau CV-ul tau ! Mergi la interviu doar pentru postul care iti place cu adevarat si ti se potriveste cel mai mult! Alege o slujba pentru ca iti place ce faci, nu pentru bani!

25 de intrebari si secrete la interviu pentru un post in vanzari

Orice candidat ar trebui sa raspunda la un set de intrebari la interviul pentru un post in vanzari disponibil intr-o companie. Inainte de a veni la interviu, fiecare candidat trebuie sa trimita o scrisoare de intentie si un CV care il prezinta cel mai bine.

Totusi, interviul fata in fata cu candidatul este cel care hotaraste cine va primi postul. Pentru a gasi persoana potrivita pentru un post in vanzari, un angajator trebuie sa puna intrebarile potrivite.

Intrebari la interviul pentru postul ideal

Iata mai jos, 25 de intrebari pentru un post in vanzari pe care le poti folosi, pentru a gasi persoana potrivita la interviu:

1. Ce te motiveaza in vanzari? Salariul sau comisioanele din vanzari?
2. Cum a-i descrie ultimul loc de munca?
3. Ce calitati ar trebui sa aiba cineva pentru acest post?
4. Ce experienta ai in vanzari?
5. Cat de confortabil te simti cand vorbesti la telefon? Daca ar trebui sa alegi intre a vinde prin telefon sau a vinde ”face to face”, care este optiunea ta?
6. Ce ti-a placut cel mai mult la locul de munca anterior?
7. Cu cine lucrezi cel mai bine in echipa? Cu femeile sau cu barbatii?
8. Cum ai descrie o tehnica de vanzare eficienta prin telefon? Dar una in vanzari directe?
9. Ce nu ti-a placut la slujba anterioara? Care parte era mai greu de facut?

Intrebari si secrete la interviu pe care trebuie sa le cunosti

10. Cum a-i negocia cu cineva care iti cere o reducere de pret?
11. Cum l-ai caracteriza pe managerul sau seful cu care a-i lucra cel mai bine?
12. Cum ai caracteriza postul sau slujba ideala?
13. Care sunt calitatile pe care ar trebui sa le aiba un bun manager ?
14. Ce crezi ca ar trebui sa imbunatatesti la tine pentru a fi un bun in vanzari?
15. Cum a-i aborda un client dificil? Ce a-i spune unui client arogant sau unui client nepoliticos?
16. Descrie o zi obisnuita la slujba anteriora!
17. Cu ce tip de persoana lucrezi cel mai bine?
18. Iti place sa lucrezi cu mai multi colegi sau crezi ca iti este mai bine sa fii singur la birou?
19. Ce te astepti de la aceasta pozitie deschisa in cadrul firmei noastre?

Afla care sunt intrebarile secrete la interviu!

20. Cum definesti succesul? Ce inseamna sa ai succes? Poti da exemplu de o persoana de succes?
21. Unde te vezi in cinci ani?
22 Care ar fi postul care ar pune cel mai bine in evidenta aptitudinile si calitatile tale?
23. Cum arata firma/compania ideala? Da-mi exemplu de firme unde ti-ar placea sa lucrezi?
24. Cum a-i descrie pe colegii de la slujba anterioara? Cum l-ai descrie pe seful tau de la slujba ta anterioara?
25. Daca ar trebui sa alegi intre o companie cu notorietate care ofera un salariu obisnuit si o companie mai putin cunoscuta dar care ofera un salariu motivant, pe care ai alege-o?

Citeste si:  Oglinda ca simbol si obiect de decor

Cu siguranta, pot fi mai mult de 25 de intrebari la interviul pentru un post in vanzari, insa acestea sunt de baza. Nu ezita sa le folosesti pentru a gasi persoana potrivita in cadrul companiei tale!

Daca mai sunt si alte intrebari  la interviul pentru un post in vanzari care crezi ca sunt esentiale si ar trebui sa fie incluse in cadrul acestui articol, nu ezita sa ne lasi un comentariu mai jos!

barbati care nu pot trai fara agenda

Teste creative la angajare de personal in vanzari

Angajarea de personal profesional poate sa coste companiile, greselile la angajare pot costa insa mult mai
mult. Angajarea de personal nepregatit sau nepotrivit poate sa coste de fapt mult mai mult.

Pentru a lua o decizie, nu este de ajuns sa ai un set de intrebari pentru interviu. Cea mai buna modalitate de departajare a candidatilor este un set de teste creative la angajare.

De multe ori, un candidat care are un CV perfect si raspunde perfect la toate intrebarile de la interviu poate fi total nepotrivit pentru postul respectiv.

Testarea potentialilor angajati

Pentru a scoate la iveala posibilele talente ale unui candidat, ar trebui sa se testeze altfel potentialii angajati. E la fel ca atunci cand vrei sa-ti cumperi masina.

Nu cumperi masina fara sa mergi la drive test, nu?  La fel este si aici. Nu investesti intr-un candidat fara sa te asiguri ca are talentul si atitudinea necesara postului respectiv.

Daca chiar vrei sa gasesti persoana ideala pentru postul disponibil in compania ta, studiaza propunerile si
recomandarile noastre de mai jos!

Sunt recomandari folosite de companii mari care angajeaja personal. Deasemenea, recomandarile ajuta si pentru cei care intentioneaza sa-si caute o slujba potrivita.

Iata mai jos cateva teste creative de angajare a personalului in vanzari:

Proiect

Cred ca un proiect poate departaja mai bine pe candidati. Este vorba de un mic proiect legat de postul
pentru care candidatul vine la interviu.

De exemplu, daca angajezi agenti de vanzari,cere-le sa faca un proiect de strategie in vanzari pentru un
anumit segment de piata. Cum abordeaza ei piata in care vor lucra? Un proiect interesant poate fi legat de gasirea unei solutii in cazul unei probleme.

Iei o problema cu care se poate confrunta un viitor angajat si ii ceri sa gaseasca solutii. Proiectul va fi prezentat de fiecare candidat la urmatorul interviu unde se va discuta despre strategiile de
vanzare.

Provocare

Prezentare in Power Point . Poti cere candidatului sa faca o mini prezentare realizata in Power Point sau alt program necesar in vanzari. Secrete la interviu

Fisa postului asa cum o vede candidatul

Cel mai interesant este sa ceri candidatului sa scrie descrierea postului pentru care a venit la interviu. Astfel, iti poti da seama daca ai in fata candidatul potrivit.

Acest tip de proiecte da ocazia candidatului sa demonstreze experienta si priceperea sa in vanzari. Va fi si un bun subiect interesant de discutie legata de oportunitatile si provocarile postului respectiv.

Un articol de 200- 300 de cuvinte

Personal, cred ca scrierea acestui trebuie sa faca parte, obligatoriu, din setul de teste creative la angajare. Candidatului i se va cere sa vina la interviu cu un mic articol scris de el.

Subiectele alese pot fi legate de vanzari sau nu. Faptul ca vine la interviu cu articolul facut demonstreaza ca este capabil/a sa-si faca ‘’temele’’ si poate lucra avand un ‘’deadline’’.

O provocare deosebita este sa faca articolul in cel mult 30 de minute, pe loc. Astfel, poti descoperi si alte calitati. Capacitatea de a lucra in conditii de stres, cu ‘’deadline’’ si cat de repede poate sa scrie.

Test rapid

Testul rapid se poate face in timpul interviului. Cere candidatului sa demonstreze calitatile sale de spontaneitate si persuasiune cu un test practic. Poti cere candidatului sa-ti vanda un obiect ales la intamplare.

Test practic

O alta provocare care demonstreaza spontaneitatea este sa spuna rapid 5 variante de utilizare a unui obiect precum o agrafa de birou. Pe langa spontaneitate, iti dai seama de abilitatea sa de a lucra in conditii de stres. Si acest test il poti face in timpul sau la sfarsitul interviului.

Citeste si:  Semnificatia Visului - Cafea

Poveste de viata

Pentru a intelege mai bine caracterul si personalitatea unui candidat este recomandabil sa-i ceri sa-ti spuna ceva despre viata ei/lui. Candidatul trebuie sa spuna o poveste reala din viata sa, o excursie, la pescuit, prima vanzare, orice… Cel care ia interviul, poate la randul sau sa spuna o ”poveste” cu un final neasteptat.

Povestea trebuie sa aiba un final neasteptat sau sa contina ceva care sa-l faca pe candidat sa puna o intrebare. Daca pune intrebarea respectiva, demonstreaza ca a fost atent/a .

De exemplu, povestea poate include ceva de genul: ”Eram la pescut si am prins un peste. Din pacate, mi-a scapat din carlig. Chiar inainte sa scape mi-am dat seama ca era exact acelasi peste pe care l-am prins si anul trecut in acelasi loc.”

Intrebarea care trebuie sa vina automat de la candidat, este: ”De unde stiti ca era acelasi peste?” Cei care nu pun intrebarea, sunt descalificati.

Cu siguranta, exista si alte teste creative la angajare a personalului in vanzari.

Cum sa ceri o marire de salariu?

Te afli deja de ceva timp la un loc de munca si ai invatat multe notiuni, ai depus un efort considerabil zi de zi si iti cunosti atat capacitatea de a munci cat si valoarea ce o aduci business-ului.

Acum ai ajuns la concluzia ca meriti o marire de salariu si nu stii de unde sa incepi. Nu iti face griji, am alcatuit pentru tine cateva recomandari si idei pentru a face o impresie cat mai buna si a obtine ceea ce vrei.

Cadouri pentru oameni de afaceri

Gandeste-te la ce iti doresti

Incearca sa iti dai seama de ceea ce iti doresti din punct de vedere financiar. Gestioneaza-ti cheltuielile de zi cu zi cum sunt chiria, utilitatile, mancarea sau iesitul in oras si estimeaza de cati bani ai avea nevoie in mod ideal.

Daca iti doresti o remuneratie mai mare pentru munca ta, primul pas este sa stii cat doresti sa obtii in plus fata de salariul tau de acum. Astfel, nu vei ajunge in postura in care sa ceri prea putin sau prea mult si sa fii nefericit cu rezultatul obtinut.

Chiar daca este mai usor sa obtii o marire relativ mica, sunt sanse sa fii nemultumit de suma pe care chiar tu ai cerut-o asa ca acorda putina atentie obiectivului financiar pe care vrei sa il atingi.

Alege momentul potrivit

Cu siguranta nu ai vrea sa ceri o marire de salariu intr-un moment inoportun cum ar fi o perioada foarte aglomerata a afacerii. Daca persoana cu care vei vorbi este extrem de ocupata sau are anumite date limita pe care trebuie sa se concentreze, mai bine asteapta cateva zile si incearca sa obtii o intalnire fata in fata atunci.

De asemenea, daca tu esti intr-o perioada in care performanta ta a avut de suferit in mod vizibil, incearca sa iti imbunatatesti eficienta de la munca mai intai.

Tine cont de felul in care ceri marirea

Trateaza intalnirea de afaceri pe care o ai cu seful tau cu profesionalism si comporta-te ca atare. Ai grija sa ai o tinuta formala, pusa la punct si acorda respect fata de timpul persoanei cu care vei vorbi.

In loc sa intri pe nepusa masa in biroul sefului si sa ceri o marire, cel mai usor este sa programezi o intalnire de o jumatate de ora si apoi sa te prezinti punctual. De asemenea, felul in care vorbesti trebuie sa fie unul increzator si natural.

Da-ti seama ce insemni pentru compania in care muncesti si cat de important este ceea ce iti doresti, apoi seteaza-ti o data la care sa programezi intalnirea cu seful tau. Tu ce sfaturi ai pentru cei care vor sa ceara o marire de salariu?

Acum ca stii aceste secrete la interviu, sper ca te vor ajuta sa obtii postul potrivit pentru tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *